Το πολυαναμενόμενο φιλικό της χρονιάς ανάμεσα στη μικτή αστέρων της Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και της Αλ Χιλάλ, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι, βρήκε νικητές τους Παριζιάνους με το «χορταστικό» 5-4.

Οι 69.000 θεατές που κατέκλυσαν την Πέμπτη το «King Fahd International Stadium» του Ριάντ, απόλαυσαν ακόμη μία μοναδική παράσταση των δύο σούπερ σταρ, οι οποίοι άφησαν το «σημάδι» τους στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή τα τελευταία 15 χρόνια, στην τελευταία ίσως μεταξύ τους «μονομαχία»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα γκολ του παιχνιδιού:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι η Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό: Σκόρερ των Γάλλων ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος βρήκε δίχτυα με κοντινό πλασέ, μετά την ασίστ του Νεϊμάρ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

 


Στο 33ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο συγκρούστηκε μέσα στην περιοχή της Παρί με τον Κέιλορ Νάβας, ο οποίος στην έξοδό του δεν βρήκε τη μπάλα, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο… παθών, με τον Πορτογάλο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 34΄, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Πάντως οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν άργησαν να επανακτήσουν το προβάδισμα, καθώς στο 43′ έκαναν το 2-1 με σκόρερ αυτή τη φορά τον Μαρκίνιος, ο οποίος βρήκε δίχτυα, μετά από σέντρα του Εμπαπέ.

Μάλιστα η ομάδα του Γκαλτιέ πήρε το προβάδισμα αγωνιζόμενη με 10 παίκτες, καθώς στο 39΄αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μπερνάτ. o οποίος ανέτρεψε στην αντεπίθεση τον επιθετικό των γηπεδούχων και αποβλήθηκε ως τελευταίος παίκτης!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Παρί είχε την ευκαιρία να διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμα της, καθώς κέρδισε πέναλτι, με τον Νεϊμάρ όμως να εκτελεί αδύναμα, δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει την μπάλα.

Και αφού δεν έγινε το 3-1 για την Παρί η μικτή ομάδα των Αλ Χιλάλ-Αλ Νασρ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 45+6′, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς.

Μετά από σέντρα από αριστερά, ο «CR7» έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και, αφού ο Ράμος δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, ο Πορτογάλος πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 2-2.

Στο β’ ημίχρονο ο… χορός των γκολ ξεκίνησε στο 53ο λεπτό με τον Σέρχιο Ράμος να σκοράρει, μετά από νέα ασίστ του Εμπαπέ, ωστόσο η απάντηση των γηπεδούχων ήταν και πάλι άμεση, κάνοντας το 3-3 με κεφαλιά του Χιούν Σου Τζανγκ τρία λεπτά αργότερα.

Στο 59ο λεπτό ο Μέσι κέρδισε πέναλτι, όταν στην προσπάθειά του να περάσει μία κάθετη, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αλ Μπολεαχί, με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση.

Την μπάλα έστησε στην άσπρη βούλα ο Εμπαπέ, ο οποίος ήταν εύστοχος δίνοντας για τέταρτη φορά στο ματς το προβάδισμα στην ομάδα της «Αιώνιας Πόλης».

Στο 62ο λεπτό, οι δύο ομάδες αντικατέστησαν τα αστέρια τους, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι και Εμπαπέ και πολλοί ακόμα να περνούν εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στο 78′ ο Εκιτικέ, διασχίζοντας το μισό γήπεδο σε αντεπίθεση της Παρί με ωραίο πλασέ έκανε το 5-3 για τους Γάλλους.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταλίσκα μείωσε για τη μικτή των Αλ Χιλάλ-Αλ Νασρ, διαμορφώνοντας το 4-5, που ήταν και το τελικό σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος παρά την ήττα της ομάδας του χάρη στα δύο γκολ του (34′ – 45+6′) πήρε το βραβείο του MVP. 

Αλ Χιλάλ/Αλ Νασρ-Παρί Σεν Ζερμέν 4-5

Γκολ: 3′ Μέσι (Παρί), 34′ πεν. Κριστιάνο Ρονάλντο (Αλ Χιλάλ/Αλ Νασρ), 43′ Μαρκίνιος (Παρί), 45+6′ Κριστιάνο Ρονάλντο (Αλ Χιλάλ/Αλ Νασρ), 53′ Σέρχιο Ράμος (Παρί), 56′ Σου Τζανγκ (Αλ Χιλάλ/Αλ Νασρ), 60′ Εμπαπέ (Παρί), 78′ Εκιτικέ (Παρί), 90+4 Ταλίσκα (Αλ Χιλάλ/Αλ Νασρ)

Κίτρινες: Κέιλορ Νάβας (Παρί), Αλ Μπολεαχί (Αλ Χιλάλ/Αλ Νασρ), Αλ Μπολεάχι (Αλ Χιλάλ/Αλ Νασρ)

Κόκκινες: 39′ Μπερνάτ (Παρί)

Οι αρχικές συνθέσεις:

Αλ Χιλάλ/Αλ Νασρ (Ρούντι Γκαρσιά): Οσπίνα, Αλ Μπολεαχί, Αλ Μπουραΐκ, Αλ Τζουβάιρ, Κουέγιαρ, Γκονζάλες, Ιγκάλο, Κόναν, Μαρεγκά, Ταλίσκα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Νάβας, Χακιμί, Μαρκίνιος, Ράμος, Μπερνάτ, Ρουίθ, Σολέρ, Σάντσες, Νεϊμάρ, Μέσι, Εμπαπέ.

H χειραψία Μέσι-Ρονάλντο πριν την έναρξη του φιλικού

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης