Περίπου 50.000.000 ευρώ κέρδη προ φόρων παρουσίασε η Λίβερπουλ κατά την περσινή σεζόν, στην οποία κατέκτησε το Champions League. Οι «reds» ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2019 με κέρδη 49,3 εκ. ευρώ και κύκλο εργασιών 625εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 78εκ. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, ο τζίρος από τις εμπορικές δραστηριότητες έφτασε στα 220εκ. ευρώ (αύξηση κατά 40εκ.), ενώ τις ημέρες του αγώνα τα έσοδα έφτασαν τα 98εκ. Ήταν μία σεζόν κατά την οποία ο σύλλογος δαπάνησε 223.000.000 ευρώ για τις μεταγραφές των Άλισον, Ναμπί Κεϊτά, Φαμπίνιο, Σακίρι.

«Η συνεχιζόμενη οικονομική σταθερότητα του συλλόγου, μας επιτρέπει να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις τόσο σε επίπεδο μεταγραφών, όσο και υποδομών» δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της Λίβερπουλ, Άντι Χιουζ και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι ήμασταν σε θέση να επενδύσουμε πάνω από 200 εκατομμύρια για μεταγραφές, ήταν αποτέλεσμα επιχειρησιακής στρατηγικής, ειδικά όσον αφορά τη σημαντική άνοδο των εμπορικών εσόδων. Τα έξοδα εξακολουθούν να αυξάνονται για μεταγραφές και όλα τα ποσά γύρω από αυτές, αλλά αυτό που έχει μείζονα σημασία για εμάς είναι να έχουμε οικονομική σταθερότητα η οποία να μας επιτρέπει να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν του μεταγραφικού πεδίου, η Λίβερπουλ έχει επενδύσει πάνω από 60.000.000 ευρώ στο νέο προπονητικό κέντρου του Κέρκμπι, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Ιούλιο. Παράλληλα, μέσα στα άμεσα σχέδια είναι η επέκταση της χωρητικότητας του «Άνφλιντ» από 54.000 σε 61.000 θεατές, στο ξεκίνημα της σεζόν 2022-23.

«Κατά το συγκεκριμένο οικονομικό έτος, συνεχίσαμε τις επενδύσεις στις υποδομές και είμαστε σχεδόν έτοιμη για τα εγκαίνια του νέου μας προπονητικού κέντρου, όπου θα παρέχουμε κορυφαίες υπηρεσίες στους παίκτες και το προσωπικό μας. Ταυτόχρονα, έχουμε περάσει στη δεύτερη φάση μελέτης της πρότασης για επέκταση του σταδίου μας, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους οπαδούς μας να δουν την ομάδα από κοντά» πρόσθεσε ο Χιούζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης