Τον περασμένο μήνα, οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν το τελευταίο μνημόσυνο στη συμπλήρωση 31 χρόνων από την αποφράδα 15η Απριλίου 1989. Η τελετή θα γινόταν στην έδρα της Λίβερπουλ και ήταν συγκεκριμένοι οι λόγοι εκείνης της απόφασης, αλλά η πανδημία του COVID-19 τούς χάλασε τα σχέδια.

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, οι οικογένειες αποφάσισαν να αναβληθεί η τελευταία εκδήλωση που θα πραγματοποιούσαμε στο Άνφιλντ» είπε η Μάργκαρετ Όσπιναλ, πρόεδρος της Ομάδας Υποστήριξης Θυμάτων του Χίλσμπορο (HFSG), και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκ μέρους της HFSG θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κατανόηση. Στις 15 Απριλίου, ας ενώσουμε τις προσευχές μας στη μνήμη των 96 και ας αφιερώσουμε τις σκέψεις μας στις οικογένειες και όλους όσοι επηρεάστηκαν σ΄αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στα ποδοσφαιρικά χρονικά, 96 φίλοι της Λίβερπουλ ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου ή πέθαναν από ασφυξία στον ημιτελικό κυπέλλου του 1989 εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το ματς άρχισε (και φυσικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ) στο «Χίλσμπορο», έδρα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, και υπήρξε πρωτοφανής αμέλεια των αρχών που ήταν επιφορτισμένες με την ασφάλεια του παιχνιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μετά από δικαστικές διαμάχες δεκαετιών, τον περασμένο Νοέμβριο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αγώνα, Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, τότε επικεφαλής της αστυνομίας του Γιόρκσιρ, απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση των οικογενειών των θυμάτων του Χίλσμπορο, που είχαν αποφασίσει να συγκεντρωθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τελευταία φορά στο «Άνφιλντ» στη συμπλήρωση 31 χρόνων από το θλιβερό συμβάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης