Ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, επικεφαλής της αστυνομίας στην τραγωδία του Χίλσμπορο, παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που συνεχίζεται στο Γουόρινγκντον, πως αυτός ευθύνεται για τις 96 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους, 26 χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα ενώπιον του δικαστηρίου παραδέχτηκε πως «πάγωσε» μετά την εντολή που έδωσε να μείνουν ανοικτές οι θύρες της κερκίδας «Λέπινγκς Λέιν» στο Χίλσμπορο με αποτέλεσμα τον τραγικό συνωστισμό των οπαδών της Λίβερπουλ που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη κερκίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν λάθος μου να μην κλείσω τις θύρες περιμετρικά της κερκίδας» επισήμανε, ενώ υπογράμμισε παράλληλα πως «…κλείνοντας το τούνελ, η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί».

Ο 70χρονος σήμερα Ντάκενφιλντ παραδέχτηκε πως «οι δικοί μου χειρισμοί οδήγησαν κατευθείαν στην τραγωδία» και πως «αυτή η περίοδος ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μου», αναφερόμενος στην απόφασή του να αναλάβει την ευθύνη για τον χαμό 96 ανθρώπων στις 15 Απριλίου του 1989.

Πάντως, ο 70χρονος σήμερα Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ , που όταν αποχώρησε από την αστυνομία είχε διαγνωσθεί με κατάθλιψη, αρνήθηκε τις κατηγορίες συγκάλυψης και την εμπλοκή του σε αλλαγές καταθέσεων των αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης