Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν ο μεγάλος νικητής για το καλύτερο γκολ της περασμένης σεζόν, με την FIFA να του δίνει το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας». Το γκολ μπήκε στο ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ, ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Έβερτον στις 10 Δεκεμβρίου του 2017!

Να θυμίσουμε πως ανάμεσα στα υποψήφια γκολ βρισκόταν και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο περσινό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της FIFA, αυτο κατέληξε στον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος ύστερα από πολλά χρόνια απόλυτης κυριαρχίας των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να μπει «σφήνα» στο δίδυμο των αστέρων.

Ο Κροάτης άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του τρίτου συνεχούς τίτλου της «βασίλισσας» στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οδήγησε τη «Χρβάτσκα» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Συνυποψήφιοι για το βραβείο ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

«Συγχαρητήρια στον Μοχάμεντ και τον Κριστιάνο. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν αυτή τη διάκριση. Είναι ένα βραβείο για όλους τους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ και την Εθνική Κροατίας. Χωρίς αυτούς και τα τεχνικά επιτελεία μας δεν θα έφτανα εδώ», δήλωσε ο Μόντριτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να ευχαριστήσω επίσης την οικογένειά μου. Χωρίς αυτή δεν θα ήμουν ο ποδοσφαιριστής και ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Ευχαριστώ τους θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο. Σημαίνει πολλά για μένα αυτό το βραβείο. Σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή θέλω να αναφέρω το είδωλο που με ενέπνευσε και ήταν η Εθνική ομάδα της Κροατίας το 1998 (σ.σ. τρίτη στο Μουντιάλ της Γαλλίας)», πρόσθεσε ο Κροάτης διεθνής άσος.

Το βραβείο της κορυφαίας παίκτριας για το 2018 πήρε η Βραζιλιάνα Μάρτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης