Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι ένας από τους επτά παίκτες της Λίβερπουλ που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των 30 υποψηφίων για την εφετινή «Χρυσή Μπάλα» (Ballon d’Or), με τους νικητές του Champions League να κυριαρχούν στη σχετική λίστα για το διάσημο βραβείο του περιοδικού France Football.

Οι συμπαίκτες του Ολλανδού αμυντικού, οι Σαντιό Μανέ, Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ, Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και Άλισον βρίσκονται επίσης στον κατάλογο μαζί με τους Ραχίμ Στέρλινγκ, Ριάντ Μαχρέζ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Μπερνάντο Σίλβα και Σέρχιο Αγουέρο από την Μάντσεστερ Σίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιθετικοί της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο και της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, που κέρδισαν το βραβείο 10 φορές συνολικά (από πέντε ο καθένας), είναι ανάμεσα στους υποψηφίους, όχι όμως και ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ.

Θέση υπήρχε και για τον τερματοφύλακα της Τότεναμ, Ούγκο Γιορίς και τον συμπαίκτη του επιθετικό, Σον, αλλά όχι και για τον Χάρι Κέιν, από την αντίπαλο την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, ενώ ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πολ Πογκμπά, ήταν άλλη μια απουσία υψηλού επιπέδου. Από την Μπάγερν υποψήφιος είναι μονάχα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο γηραιότερος (34 ετών) και ο συμπατριώτης του Ζοάο Φέλιξ είναι ο νεότερος (19 ετών) από τους υποψήφιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πορτογάλος επιθετικός της Γιουβέντους έγινε σε ηλικία 21 ετών και 3 μηνών ο νεότερος κάτοχος του τροπαίου και ο Στάνλεϊ Μάθιους σε ηλικία 41 ετών και 11 μηνών ο γηραιότερος, ενώ ο Μέσι έχει το ρεκόρ για τις συνεχόμενες νίκες (4) κατακτώντας το βραβείο από το 2009 μέχρι και το 2012!

Η λίστα των 30 υποψηφίων:

Λίβερπουλ: Φαν Ντάικ, Φιρμίνο, Άλισον, Βαϊνάλντουμ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Μανέ, Σαλάχ

Μάντσεστερ Σίτι: Μερνάντο Σίλβα, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Τότεναμ: Σον, Γιορίς

Μπαρτσελόνα: Μέσι, Γκριεζμάν, Ντε Γιονγκ, Τερ Στέγκεν

Ρεάλ Μαδρίτης: Αζάρ, Μπενζεμά

Γιουβέντους: Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντε Λιχτ

Μπάγερν: Λεβαντόφσκι

Άγιαξ: Τάντιτς, Ντε Μπεκ

Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ, Μαρκίνιος

Άρσεναλ: Ομπαμεγιάνγκ

Νάπολι: Κουλιμπαλί

Ατλέτικο Μαδρίτης: Φέλιξ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης