Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Τρίτη (19/10) τη Λίβερπουλ, για την 3η αγωνιστική του Champions League, με τη μνήμη να γυρίζει στην -για πολλούς λόγους- ιστορική τελευταία συνάντησή τους, τον Μάρτιο του 2020 στο «Ανφιλντ».

Τότε, σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια πριν ο κορωνοϊός «κλειδώσει» το ποδόσφαιρο, η ισπανική ομάδα απέκλεισε στη φάση των «16» την κάτοχο του τίτλου, με μία επική νίκη 3-2 στην παράταση, με ήρωες τον τερματοφύλακα Γιαν Ομπλακ και τον Μάρκος Γιορέντε, που σε εκείνο το παιχνίδι… ξαναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά, χρησιμοποιούμενος ως κρυφός φορ (αντί για αμυντικό χαφ) και έχοντας δύο γκολ και μία ασίστ στο έξτρα ημίωρο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας εκείνος (ο οποίος αργότερα «ενοχοποιήθηκε» για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αγγλία, λόγω της παρουσίας χιλιάδων φιλάθλων από τη Μαδρίτη που ήδη «έβραζε») «χάλασε» λίγο τη χρονιά της Λίβερπουλ, που στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε μιλήσει επικριτικά για το αμυντικό στιλ παιχνιδιού του Ντιέγκο Σιμεόνε και στη σημερινή συνέντεξη Τύπου θέλησε να δώσει μερικές διευκρινίσεις για εκείνες τις δηλώσεις του.

«Ημουν θυμωμένος και απογοητευμένος για πολλά πράγματα, για όλα αυτά που πήγαιναν στραβά στον κόσμο εκείνη τη στιγμή. Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα γεμάτη παίκτες παγκόσμιας κλάσης, που αμύνθηκαν με ό,τι είχαν.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε κάνει τα πάντα σωστά, είναι ο πρωταθλητής Ισπανίας και βρίσκεται πολύ καιρό στην Ατλέτικο. Τους κρατάει σε εγρήγορση και μάχονται για τη ζωή τους. Δεν θα μπορούσα να το σεβαστώ αυτό περισσότερο», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι το στιλ παιχνιδιού των «ροχιμπλάνκος», αν και επιτυχημένο, δεν του αρέσει προσωπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν νικήσουμε και στα δύο ματς την Ατλέτικο, πιθανότατα θα προκριθούμε. Ομως την προηγούμενη φορά χάσαμε για τα δύο παιχνίδια, οπότε θα δούμε», είπε ακόμη ο Κλοπ, χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολη την αποστολή της ομάδας του στο «Wanda Metropolitano».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης