Ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, στάθηκε άτυχος στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ της περασμένης σεζόν με την Έβερτον, αφού υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, αλλά έχει ανακάμψει πλήρως αυτή τη σεζόν, όπως δήλωσε σήμερα ο Γιούργκεν Κλοπ, μία ημέρα πριν συναντηθούν ξανά οι δύο ομάδες.

Ο Ολλανδός αμυντικός υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού μετά μια σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της Έβερτον, Τζόρνταν Πίκφορντ, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι τον Οκτώβριο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση και έμεινε εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν. Η απουσία του Φαν Ντάικ, o οποίος έλειψε και από το Euro 2020 (που έγινε το καλοκαίρι), «έπληξε» σημαντικά τη Λίβερπουλ, καθώς κατετάγη τρίτη, αποτυγχάνοντας να διατηρήσει τον τίτλο της Premier League.

Βοήθησε όμως με την επιστροφή του την ομάδα του να κρατήσει την εστία της ανέπαφη σε οκτώ από τους 13 αγώνες πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, παρέχοντας σταθερότητα στην άμυνα.

«Είμαστε όλοι άνθρωποι, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να αγνοήσουμε κάτι τέτοιο, όπως είναι ένας τραυματισμός» είπε ο Κλοπ σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Η κατάσταση δεν ήταν από αυτές που μπορεί να συμβεί συχνά στο ποδόσφαιρο, αλλά ο Βέρτζιλ είναι πολύ έμπειρος. Πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένος από όλα τα πράγματα που θα μπορούσε να έχει στο μυαλό του εξαιτίας του τραυματισμού. Επέστρεψε θαυμάσια αυτή τη σεζόν. Είχε μια πλήρη προετοιμασία, κάτι που είναι απολύτως χρήσιμο. Κάποια πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως παλιά, αλλά αυτό είναι μόνο θέμα χρόνου λόγω της ποιότητάς του» πρόσθεσε ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κόκκινοι» βρίσκονται στην τρίτη θέση της κατάταξης με 28 βαθμούς, 13 περισσότερους από την -14η-Έβερτον.

Ωστόσο, ο Κλοπ είπε ότι η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει το αυριανό ντέρμπι στο «Γκούντισον Παρκ» όπως κάθε άλλο ματς.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα πράγματα γύρω από τα ντέρμπι, αλλά είναι επίσης ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και έτσι τον προσεγγίζουμε» συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης