Περίπου ένα χρόνο μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανία-Φινλανδία για το EURO 2020, ο Κρίστιαν Έρικσεν όχι απλώς έχει επιστρέψει στα γήπεδα, αλλά ετοιμάζεται να επανέλθει και στο υψηλό επίπεδο.

Ο 30χρονος μέσος, ο οποίος στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου αγωνίστηκε στην Premier League με τη Μπρέντφορντ, υπέγραψε ως ελεύθερος τριετές συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποτελεί τη δεύτερη προσθήκη της ομάδας, μετά τον Ολλανδό αριστερό αμυντικό Τιρέλ Μαλάσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Είχα το προνόμιο να παίξω αρκετές φορές στο “Ολντ Τράφορντ”, αλλά το να παίξω με την κόκκινη φανέλα της Γιουνάιτεντ θα είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα», δήλωσε ο άλλοτε άσος της Τότεναμ και της Ίντερ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του νέου τεχνικού των «κόκκινων διαβόλων», Ερικ τεν Χαγκ:

 «Έχω δει τη δουλειά του Έρικ στον Άγιαξ και γνωρίζω το επίπεδο της προετοιμασίας που ο ίδιος και το επιτελείο του κάνουν κάθε μέρα. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένας φανταστικός προπονητής. Μιλώντας μαζί του και μαθαίνοντας περισσότερα για το όραμά του και τον τρόπο που θέλει να παίζει η ομάδα, είμαι ακόμη πιο ενθουσιασμένος για το μέλλον».

Μετά από σπουδαία καριέρα στον Άγιαξ και την Τότεναμ, με την οποία έπαιξε 6,5 χρόνια και έφτασε ως τον τελικό του Champions League το 2019, ο Έρικσεν μεταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2020 στην Ίντερ και τη βοήθησε τα μέγιστα να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας την περίοδο 2020-21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, μετά την παραλίγο μοιραία περιπέτεια της υγείας του στο EURO και την τοποθέτηση απινιδωτή, ο Δανός δεν μπορούσε πλέον -βάσει κανονισμών- να αγωνιστεί στη Serie A, με συνέπεια οι «νερατζούρι» να τον αφήσουν ελεύθερο.

Στις 31 του περασμένου Ιανουαρίου ο διεθνής μέσος υπέγραψε στην Μπρέντφορντ και στις 26/2, περίπου 8,5 μήνες μετά την κατάρρευσή του στο χορτάρι του «Πάρκεν», έκανε την επανεμφάνισή του στα γήπεδα.

Πρόλαβε να καταγράψει 11 συμμετοχές στην Μπρέντφορντ και είχε ένα γκολ και τέσσερις ασίστ, αποδεικνύοντας ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει στο ποδόσφαιρο. «Έχω ακόμη μεγάλες φιλοδοξίες, υπάρχουν πολλά που ξέρω ότι μπορώ να πετύχω και εδώ είναι το τέλειο μέρος για να συνεχίσω το ταξίδι μου», τόνισε ο 30χρονος άσος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης