Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε πίσω της τις κάκιστες εμφανίσεις των πρώτων δύο αγωνιστικών στην Πρέμιερ Λιγκ και όρθωσε ανάστημα, καθώς αναδείχθηκε νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, που διεξήχθη τη Δευτέρα στο «Ολντ Τράφορντ» και το οποίο έριξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής.

Οι  «κόκκινοι διάβολοι», μετά από τις ήττες από Μπόρνμουθ και Μπρέντφορντ κατάφεραν να επιβληθούν με 2-1 των «ρεντς» και έσπασαν το «ρόδι» στο φετινό πρωτάθλημα, παρουσία του νέου τους μεταγραφικού αποκτήματος, του Κασεμίρο, o oποίος ανακοινώθηκε από την αγγλική ομάδα λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της μεγάλης αντιπάλου της στο πρωτάθλημα, μετά από τον Μάρτιο του 2018 (2-1 είχε επικρατήσει και τότε μέσα στο «Ολντ Τράφορντ»).

Στον αντίποδα η Λίβερπουλ παρέμεινε στους 2 βαθμούς, μετά από δύο αγωνιστικές, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή και συγκεκριμένα την Άρσεναλ, η οποία έχει κάνει το «3 στα 3».

Στο 85′ πέρασε στο ματς ο Τσιμίκας ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ έριξε στο ματς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Έρικ Τεν Χαγκ παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1, αφήνοντας στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ κάτι ανάλογο έπραξε και με τον αρχηγό των «κόκκινων διαβόλων», Χάρι Μαγκουάιρ.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιούργκεν Κλοπ κατέβασε με 4-3-3 την ομάδα του, η οποία σημειωτέον είχε πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, με τον Τσιμίκα να μένει στον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι στο 10ο λεπτό, όταν ο Ελάνγκα σούταρε από το όριο της περιοχής προ του εξερχόμενου Άλισον, βλέποντας την μπάλα να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι.

Το γκολ για τη Γιουνάιτεντ πάντως δεν άργησε να έρθει. Κι αυτό γιατί στο 16ο λεπτό ο Έρικσεν τροφοδότησε τον Σάντσο, ο οποίος, όντας στο ύψος του πέναλτι, αφού άδειασε με ωραία προσποίηση τον Μίλνερ εν συνεχεία πλάσαρε τον Άλισον, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του.

Η Λίβερπουλ στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει την εστία του Ντε Χέα, ο οποίος λίγο έλειψε τελικά να δει την εστία του να παραβιάζεται στο 41′ από τα πόδια συμπαίκτη του και δη του Φερνάντες.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πορτογάλος προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα κατέληξε στην κνήμη του και πήρε τροχιά προς την εστία, ωστόσο εν τέλει χτύπησε στο σώμα του Μαρτίνες και αποφεύχθηκε το αυτογκόλ.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ ξεκίνησε με γκολ το δεύτερο ημίχρονο, διευρύνοντας το προβάδισμά της με το ωραίο πλασέ του Ράσφορντ στο 53′.

Στη συνέχεια η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 55′, όταν ο Ντε Χέα έβγαλε με τα πόδια το εξ επαφής πλασέ του Ντίας, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Γιουνάιτεντ απείλησε με τον Ράσφορντ, με τον Άλισον να αποκρούει, αποσοβώντας το τρίτο γκολ.

Ο Ισπανός γκολκίπερ των «κόκκινων διαβόλων» είχε νέα σωτήρια απόκρουση λίγο αργότερα σε κεφαλιά του Φαμπίνιο, με τη Λίβερπουλ να βρίσκει τελικά τον τρόπο να κάνει το 2-1 στο 82′

Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Σαλάχ, ο οποίος μετά την απόκρουση του Ντε Χέα στο σουτ του Καρβάλιο, πήρε το «ριμπάουντ», κάνοντας το 2-1 με κοντινή κεφαλιά.

Και μπορεί η Λίβερπουλ να μείωσε, μπαίνοντας εκ νέου στο ματς ωστόσο πέραν τούτου ουδέν, καθώς ο Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος πέρασε στο ματς τον Ρονάλντο στο 86′ (ένα λεπτό νωρίτερα μπήκε στο παιχνίδι και ο Τσιμίκας για τους φιλοξενούμενους) είδε τους παίκτες του να διαφυλάττουν το υπέρ τους σκορ, πανηγυρίζοντας στο τέλος το τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ (86΄ Γουάν Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Μαλάσια, Έρικσεν (86΄ Φαν ντε Μπεκ), Μακτόμινεϊ, Σάντσο (71΄ Φρεντ), Φερνάντες, Ελάνγκα (46΄ Μαρσιάλ), Ράσφορντ (86΄ Ρονάλντο).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87΄ Τσιμίκας), Έλιοτ, Χέντερσον, Μίλνερ (73΄ Καρβάλιο), Σαλάχ, Φιρμίνο (59΄ Χέντερσον), Ντίας.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής στην Premier League:

Τότεναμ-Γουλβς 1-0

(64΄ Κέιν)

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 3-1

(7΄,58΄ Ζαχά, 71΄ Ματετά – 5΄ Γουάτκινς)

Έβερτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1

(81΄ Μπρέναν Τζόνσον)

Φούλαμ-Μπρέντφορντ 3-2

(1΄ Ριντ, 20΄ Παλίνια -44΄ Νόργκααρντ, 73΄ Τόνεϊ)

Λέστερ-Σαουθάμπτον 1-2

(54΄ Μάντισον – 68΄,84΄ Τσε Άνταμς)

Μπόρνμουθ-Άρσεναλ 0-3

(5΄,11΄ Όντεργκααρντ, 54΄ Σαλίμπα)

Λιντς-Τσέλσι 3-0

(33΄ Ααρονσον, 37΄ Ροντρίγκο, 69΄ Χάρισον)

Γουέστ Χαμ-Μπράιτον 0-2

(22΄πεν. ΜακΑλιστερ, 66΄ Τροσάρντ)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-3

(28΄ Αλμιρόν, 39΄ Γουϊλσον, 54΄ Τρίπιερ – 5΄ Γκιουντογκάν, 60΄ Χάαλαντ, 64΄ Σίλβα)

Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ 2-1

(16΄ Σάντσο, 53΄ Ράσφορντ – 81΄ Σαλάχ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

Άρσεναλ 9

Μάντσεστερ Σίτι 7

Λιντς 7

Τότεναμ 7

Μπράιτον 7

Φούλαμ 5

Νιούκαστλ 5

Μπρέντφορντ 4

Νότιγχαμ Φόρεστ 4

Κρίσταλ Πάλας 4

Σαουθάμπτον 4

Τσέλσι 4

Άστον Βίλα 3

Μπόρνμουθ 3

Μάντσεστερ Γ. 3

Λίβερπουλ 2

Λέστερ 1

Γουλβς 1

Έβερτον 1

Γουέστ Χαμ 0

O Kασεμίρο κρατώντας τη φανέλα της νέας του ομάδαςΟ Κριστιάνο Ρονάλντο δεν επιλέχθηκε από τον Έρικ Τεν Χαγκ για το αρχικό σχήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης