Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον… συνήθη ύποπτο, Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε άνετα στα ημιτελικά.

Ο Αργεντίνος άσος, ο οποίος δεν είχε βρει δίχτυα τα τελευταία έξι χρόνια σε αγώνα για την προημιτελική φάση, με δύο γκολ άνοιξε τον δρόμο για την εύκολη επικράτηση της ομάδας του, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 των Άγγλων και προκρίθηκε με δύο νίκες στους «4» (1-0 είχε λήξει το πρώτο ματς υπέρ της ομάδας του Βαλβέρδε).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «μπλαουγκράνα» στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του σημερινού (17/04) ζευγαριού ανάμεσα στη Λίβερπουλ και στην Πόρτο.

 

Ο Μέσι έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του και στο 16΄ με φοβερή ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα και στο 20΄ με τη… βοήθεια του Ντε Χέα, που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη γι’ αυτό το τέρμα, παραβίασε δύο φορές τα δίχτυα των «κόκκινων διαβόλων», φτάνοντας τα 28 γκολ στα τελευταία 24 ματς με την Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος στο 61΄, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Μέσι, ο Κουτίνιο πέτυχε το γκολ της βραδιάς με άπιαστο ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή (3-0).

Η ομάδα του Βαλβέρδε έφτασε τις 40 προκρίσεις σε 42 ευρωπαϊκά ματς, όταν είχε πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς εκτός έδρας, ενώ διατήρησε την παράδοση που την θέλει αήττητη απέναντι στην Γιουνάιτεντ εντός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (3 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις στο πρώτο λεπτό η Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι με τον Ράσφορντ, ενώ στο 11΄ ο Μπριχ υπέδειξε πέναλτι σε πέσιμο του Ράκιτιτς από μαρκάρισμα του Φρεντ, ωστόσο, το VAR διόρθωσε το λάθος του Γερμανού ρέφερι, που πήρε πίσω την αρχική του απόφαση…

Κίτρινες: Σουάρες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (71΄ Σεμέδο), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (81΄ Ντεμπελέ), Αρτούρ (75΄ Βιδάλ), Σουάρες, Μέσι, Λανγκλέ, Ζόρντι Άλμπα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Πογκμπά, Μαρσιάλ (65΄ Νταλότ), Ράσφορντ (73΄ Λουκάκου), Σμόλινγκ, Φρεντ, Γιανγκ, Λίνγκαρντ (80΄ Σάντσες), ΜακΤόμινεϊ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης