Ήταν γνωστό εδώ και μέρες και σήμερα έγινε επισημοποιήθηκε: μετά από 29 ολόκληρα χρόνια, η νέα σεζόν δεν θα βρει τον Ράιαν Γκιγκς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 43χρονος Ουαλός, που το όνομά του έγινε… συνώνυμο με το «Ολντ Τράφορντ», αποχώρησε από το τεχνικό επιτελείο των «μπέμπηδων», αφού δεν δέχθηκε τον υποβαθμισμένο ρόλο που του προτάθηκε στη χαραυγή της «εποχής Μουρίνιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από 29 σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως παίκτης και βοηθός προπονητής, γνωρίζω ότι το DNA αυτού του συλλόγου είναι να νικά, να δίνει ευκαιρίες σε νέους και να παίζει επιθετικό και συναρπαστικό ποδόσφαιρο.

Είναι υγιές να έχεις υψηλές προσδοκίες, είναι σωστό να επιδιώκεις τις νίκες. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν αξίζει τίποτα λιγότερο. Γι΄αυτό είναι τεράστια απόφαση για μένα να αποχωρήσω από το σύλλογο, ο οποίος είναι η ζωή μου από την ηλικία των 14 ετών. Δεν ήταν μία απόφαση που πήρα εύκολα, όμως η στιγμή μοιάζει σωστή», δήλωσε ο Γκιγκς, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα μελλοντικά του σχέδια περιλαμβάνουν τη θέση του πρώτου προπνοητή.

Ο Ουαλός επιφύλαξε καλά λόγια για τον Ζοζέ Μουρίνιο, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους ελάχιστους αποδεδειγμένα νικητές σε υψηλό επίπεδο, και έκλεισε τη δήλωσή του ευχαριστώντας τους φίλους της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ράιαν Γκιγκς εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1987 και τρία χρόνια αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

Φόρεσε τη φανέλα των «μπέμπηδων» σε 963 αγώνες και κατέκτησε -μεταξύ άλλων- 13 πρωταθλήματα Αγγλίας και δύο Champions League.

Ήδη από την τελευταία χρονιά του ως ποδοσφαιριστής, την περίοδο 2013-14, εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας ως βοηθός του Ντέιβιντ Μόγες, ενώ προς το τέλος εκείνης της σεζόν εργάστηκε ως υπηρεσιακός προπονητής, μετά την απομάκρυνση του Σκωτσέζου.

Την τελευταία διετία υπήρξε συνεργάτης του Λουίς Φαν Γκάαλ και πλέον ετοιμάζεται να αναλάβει ως πρώτος προπονητής σε άλλο σύλλογο, έχοντας πάντα στο βάθος του μυαλού του την επιστροφή στο «Ολντ Τράφορντ». Μία επιστροφή που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο ότι θα συμβεί, αργά ή γρήγορα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης