Την παραίτηση των πέντε από τις έξι αγγλικές ομάδες της Premier League που συνυπέγραψαν την ίδρυση της European Super League ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος, Ρίτσαρντ Μάστερς.

Παρότι οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ έκαναν στροφή 180 μοιρών μέσα σε δύο 24ωρα και αποχαιρέτησαν την ιδέα διάσπασης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η έντονη κριτική εναντίον τους εξακολουθεί να υφίσταται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης (21/04) το SkyrSports αποκάλυψε ότι ο CEO της PL, Ρίτσαρντ Μάστερς, ζήτησε από τους εκπρόσωπους των ομάδων, πλην της Τότεναμ, να αποχωρήσουν οικοιοθελώς από διάφορες επιτροπές της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου κατά πολλούς πρωταθλήματος του κόσμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μάστερς επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, ο οποίος ανήκει και στην επιτροπή οικονομικών ελέγχων της Premier League, από τον οποίο ζήτησε να επιλέξει, είτε να παραιτηθεί, είτε να ρισκάρει με αποπομπή. Το ίδιο φέρεται να έπραξε και με τον εκτελεστικό διευθυντή της Άρσεναλ, Βινάι Βενκατεσάμ, ο οποίος βρίσκεται στην συμβουλευτική ομάδα στρατηγικής των συλλόγων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, και ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Τομ Βέρνερ, ανήκουν στην ίδια ομάδα και φέρονται επίσης να ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να αποχωρήσουν, ενώ η Τότεναμ… τη γλίτωσε καθώς δεν έχει κάποιον εκπρόσωπο σε επιτροπές της Premier League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η απόφαση για να ζητηθούν οι παραιτήσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων προέκυψε μετά από τη σύσκεψη των υπολοίπων ομάδων της Λίγκας που διεξήχθη τη Δευτέρα, στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε η πικρία τους για τη στάση του Big-6, θεωρώντας ότι «συμπεριφέρθηκαν σαν κατάσκοποι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης