Η κολοσσιαία αραβική επένδυση στη Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως σταδιακά αρχίζει να πιάνει τόπο, όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στο οικονομικό σκέλος.

Ο αγγλικός σύλλογος παρουσίασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδη, που μάλιστα αυξήθηκαν από τα 11 στα 20.5 εκατ. λίρες (περίπου 23 εκατ. ευρώ), ενώ τα συνολικά έσοδά του ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 391.8 εκατ. λιρών (σχεδόν 440 εκατ. ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όλα αυτά σε μία σεζόν που αγωνιστικά δεν κύλησε και τόσο καλά, με τους «σίτιζενς» να περιορίζονται στην τέταρτη θέση της Premier League, αν και κατάφεραν για πρώτη φορά να φτάσουν ως τα ημιτελικά του Champions League.

«Πιστεύω ότι η σεζόν 2016-17 σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας, κρίσιμης φάσης» επισήμανε ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ, και πρόσθεσε: «Εχουμε τους παίκτες, τους προπονητές και τις εξωαγωνιστικές δυνατότητες να πετύχουμε σπουδαία πράγματα στην Αγγλία και στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Στο πρόσωπο του νέου μας προπονητή, Πεπ Γκουαρντιόλα, έχουμε αποκτήσει έναν αποδεδειγμένο νικητή, με την ικανότητα να αναγνωρίζει και να εξελίσσει νέα ταλέντα».

Η έκθεση οικονομικών πεπραγμένων, την οποία παρουσίασε ο εκτελεστικός διευθυντής της Σίτι, Φεράν Σοριάνο, επιβεβαιώνει και την πώληση του 13% των μετοχών στην κινεζική εταιρεία “China Media Capital”, αντί 400 εκατ. λιρών. Τα συνολικά στοιχεία δείχνουν ότι ο αγγλικός σύλλογος έχει εκπληρώσει τα κριτήρια του Financial Fair Play της UEFA, για παραβίαση του οποίου είχε τιμωρηθεί το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης