Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ συμπλήρωσαν το παζλ της ημιτελικής φάσης του Champions League, καθώς κατέκτησαν τα δύο τελευταία εισιτήρια, που οδηγούσαν στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα άντεξε στην καυτή έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0) και πήρε την πρόκριση, χάρη στη νίκη της με 1-0 στο πρώτο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ παραχωρούσε εντός έδρας ισοπαλία 3-3 στην Μπενφίκα, σε ένα ματς όπου ο Κώστας Τσιμίκας μοίρασε δύο ασίστ, έχοντας πάντως την άνεση μετά την επικράτησή της με 3-1 στη Λισαβόνα.

Στα ημιτελικά η Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ, ενώ η ομάδα του Κλοπ θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τη Βιγιαρεάλ.

Στη Μαδρίτη οι «πολίτες» μπορούσαν να «καθαρίσουν» στο 30΄, όμως το δοκάρι «έσωσε» τον Όμπλακ στο σουτ του Γκιντογκάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

Στη συνέχεια ο Ντιέγκο Σιμεόνε έφερε το ματς εκεί που ήθελε, σταδιακά η Ατλέτικο πίεσε όλο και περισσότερο, όμως στάθηκε άτυχη και δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Έτσι, η Σίτι πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα, όπου θα ταξιδέψει και πάλι στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ. Στην εκπνοή του αγώνα είχαμε επεισόδια και σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών μετά από χτύπημα του Φελίπε στον Φόντεν, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων.

Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ είχε εύκολο έργο, να υπερασπιστεί τη νίκη της 3-1 στο πρώτο ματς με την Μπενφίκα και να κάνει «τσεκ» για τον ημιτελικό εναντίον της Βιγιαρεάλ.

Όμως, οι Πορτογάλοι έβγαλαν αντίδραση και μπορεί να έχασαν την πρόκριση, αλλά με το τελικό 3-3 κέρδισαν τις εντυπώσεις. Για τους «reds» αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Κώστας Τσιμίκας, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση με δύο ασίστ, από κόρνερ στο πρώτο γκολ (κεφαλιά Κονατέ στο 21΄) και εκτέλεση φάουλ στο τρίτο (προβολή Φιρμίνο στο 65΄).

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος ήταν και σε αυτό το ματς βασικός, φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ, το οποίο σημείωσε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 55΄.

Η Μπενφίκα ισοφάρισε 1-1 στο 32΄ με το πρώτο γκολ του 21χρονου Γκονσάλο Ράμος στη διοργάνωση και στη συνέχεια σε 3-3 με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στο 73΄ και τον Ντάργουιν Νούνιες στο 82΄. Φανταστικός ο Ουρουγουανός, πέτυχε συνολικά τρία γκολ, αλλά τα δύο ακυρώθηκαν ως οφσάιντ κατόπιν ελέγχου από τον VAR.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 0-0 

Κίτρινες: Φελίπε (Ατλέτικο), Γιορέντε (Ατλέτικο), Ρόντρι (Σίτι), Σάβιτς (Ατλέτικο), Μάχρεζ (Σίτι), Φόντεν (Σίτι)

Κόκκινες: Φελίπε (Ατλέτικο)

Δοκάρια: 30′ Γκουντογκάν (Σίτι)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ – Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο – Γιορέντε, Κόκε, Κοντογκμπιά, Λεμάρ (82′ Σουάρες), Λόντι – Γκριεζμάν, Ζοάο Φέλιξ (82′ Κούνια)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον – Γουόκερ (74′ Ακέ), Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο – Ντε Μπρόινε, Ρόντρι, Γκιντογκάν – Μαχρέζ, Φόντεν, Μπερνάντο Σίλβα (79′ Φερνταντίνιο)

Λίβερπουλ-Μπενφίκα 3-3

Γκολ: 21′ Κονατέ (Λίβερπουλ), 32′ Ράμος (Μπενφίκα), 55′, 65′ Φιρμίνο (Λίβερπουλ), 73′ Γιάρεμτσουκ (Μπενφίκα), 82′ Νούνιες (Μπενφίκα)

Κίτρινες:

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμες, Κονατέ, Ματίπ, Τσιμίκας, Κεϊτά, Μίλνερ (57′ Τιάγκο), Χέντερσον (57′ Φαμπίνιο), Ζότα (57′ Σαλάχ), Φιρμίνιο (90+1′ Οριγκί), Ντίας (66′ Μανέ)

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90+1′ Ντίας), Οταμέντι, Φερτόνχεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τάαραμπτ (66′ Μάριο), Έβερτον, Γκονσάλβες (46′ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (78′ Μπερνάρντο), Νούνιες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης