Την επέκταση του συμβολαίου με τον Άγγλο διεθνή της Εθνικής U-21, Φιλ Φόντεν, για τα επόμενα 5.5 χρόνια ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Σίτι. Ο 18χρονος, γεννημένος στο Στόκπορτ το 2000, μετά τη νέα συμφωνία θα παραμείνει στο «Έτιχαντ» έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Φόντεν έστρεψε επάνω του όλα τα βλέμματα τον Οκτώβριο του 2017, όταν πέτυχε δύο γκολ με τα «Τρία Λιοντάρια» στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου U-17 με την Ισπανία, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο, που έχει “μεγαλώσει” στην Μάντσεστερ Σίτι και θέλει να παίξει εδώ ποδόσφαιρο», τόνισε ο αθλητικός διευθυντής των «πολιτών», Τσίκι Μπεγκιρστάιν, στην ιστοσελίδα του συλλόγου και πρόσθεσε: «Κάτω από τις οδηγίες του Πεπ και με τους παίκτες που υπάρχουν γύρω του, είναι στο ιδανικότερο μέρος που θα μπορέσει να εξελιχθεί ως ποδοσφαιριστής».

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο Φόντεν έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ξεκίνησε σε αγώνα του Champions League, όταν βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Σίτι εναντίον της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Premier League τον περασμένο μήνα εναντίον της Τότεναμ (πέρασε ως αλλαγή).

Ο νεαρός, που μετρά 23 συμμετοχές με την φανέλα της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγύρισε την περασμένη σεζόν την κατάκτηση του τροπαίου του League Cup, καθώς μπήκε αλλαγή στη νίκη επί της Άρσεναλ κι έγινε ο νεαρότερος παίκτης που κατέκτησε ένα μετάλλιο για τον τίτλο της Premier League τον περασμένο Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης