Με τον Κώστα Τσιμίκα βασικό σε όλο το ματς, στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, οι «reds» συνέτριψαν με 7-2 εκτός έδρας τη Λίνκολν (ομάδα της League One, τρίτης τη τάξει κατηγορίας της Αγγλίας) και προκρίθηκαν στους «16» του αγγλικού League Cup.

Ο διεθνής Έλληνας μπακ, είχε αρκετές καλές «κούρσες» από την αριστερή πλευρά (με αποκορύφωμα δύο πλαγιοκοπήσεις στο 65′ και στο 82′ που απομάκρυνε την τελευταία στιγμή η άμυνα των γηπεδούχων) και σίγουρα θα θυμάται για καιρό την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, με τη φανέλα των πρωταθλητών Αγγλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λίβερπουλ «καθάρισε» εύκολα την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο όπου προηγήθηκε με 4-0 (9′ Σακίρι, 18′ Μιναμίνο, 32′, 36′ Τζόουνς). Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε και δεύτερο γκολ ο Μιναμίνο (46′), ενώ σκόραραν και οι Γκρούγιτς (65′) και Οριγκί (89′). Η Λίνκολν το μόνο που κατάφερε, ήταν να «μαζέψει» (όσο γινόταν) το σκορ με τα τέρματα των Έντουν (61′) και Μόντσμα (67′).

Στο «Etihad» η Μάντσεστερ Σίτι, χρησιμοποιώντας ένα «μιξ» σχήμα βασικών κι αναπληρωματικών, τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Μπόρνμουθ, ωστόσο, το γκολ του Φόντεν στο 75ο λεπτό της έδωσε τη νίκη με 2-1 και την πρόκριση για τον 4ο γύρο. Οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ στο 18′ με τον Ντελάπ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 22′ με τον Σάριτζ, αλλά δεν άντεξαν ως το φινάλε.

Στο «Ashton Gate Stadium» του Μπρίστολ, η Αστον Βίλα επικράτησε πολύ άνετα της τοπικής Σίτι με 3-0 κι εξασφάλισε κι αυτή τη θέση της στους «16» του αγγλικού League Cup. Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 15λέπτου, οι «χωριάτες» είχαν ήδη πάρει προβάδισμα… νίκης με τα γκολ των Ελ-Γκαζί (11′) και Τραορέ (14′), ενώ στο 73′ ο Γουάτκινς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα του 3ου γύρου του League Cup Αγγλίας είναι τα εξής:

Λέιτον Όριεντ-Τότεναμ Αναβλήθηκε

Νιούπορτ-Γουότφορντ 3-1

Γουέστ Μπρομ-Μπρέντφορντ 2-2 (4-5 στα πέναλτι)

Γουέστ Χαμ-Χαλ 5-1

Λούτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

Φούλαμ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ 2-0

Μίλγουολ-Μπέρνλι 0-2

Πρέστον-Μπράιτον 0-2

Στόουκ Σίτι-Τζίλινγχαμ 1-0

Τσέλσι-Μπάρνσλεϊ 6-0

Φλίτγουντ-Έβερτον 2-5

Λέστερ-Αρσεναλ 0-2

Μόρκαμπι-Νιουκάστλ 0-7

Μπρίστολ Σίτι-Αστον Βίλα 0-3

Λίνκολν-Λίβερπουλ 2-7

Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ 2-1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης