Η προσπάθεια της Μάντσεστερ Σίτι να σταματήσει την έρευνα της UEFA σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο σύλλογος παραβίασε τους κανονισμούς του οικονομικού fair play απέτυχε, αφού η απορρίφθηκε η σχετική προσφυγή της στο διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο. Ο γενικός γραμματέας του CAS, Μάθιου Ριμπ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η προσφυγή των πρωταθλητών Αγγλίας κρίθηκε απαράδεκτη.

Η UEFA είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο έρευνα στο σύλλογο σχετικά με το ενδεχόμενο παραβιάσεων του κανονισμού, μετά από δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel, το οποίο ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες του συλλόγου από το Άμπου Ντάμπι, έχουν διογκώσει συμφωνίες χορηγίας για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάιο, οι ερευνητές της UEFA παρέπεμψαν την υπόθεση στο δικαστικό σώμα του συμβουλίου του Δημοσιονομικού Ελέγχου. Ο αγγλικός σύλλογος άσκησε έφεση τον Ιούνιο κατά της απόφασης αυτής, με τον ισχυρισμό ότι οι ερευνητές της UEFA είχαν αγνοήσει «ένα πλήρες σύνολο αδιάσειστων στοιχείων που παρείχε η Μάντσεστερ Σίτι».

Οι κανόνες του οικονομικού fair play αποσκοπούν να αποτρέψουν τους συλλόγους να λαμβάνουν απεριόριστα χρηματικά ποσά μέσω πλούσιων μετόχων και να συνάπτουν διογκωμένες συμφωνίες χορηγίας. Οι ομάδες που παραβιάζουν τους κανόνες μπορούν να τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης