Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάγια Τουρέ, ζήτησε συγγνώμη από τον αγγλικό σύλλογο για «παρανοήσεις από το παρελθόν».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε πει ότι δεν πρόκειται να πάρει πίσω στην ομάδα τον Τουρέ, μέχρι ο μάνατζέρ του Ντιμίτρι Σελούκ να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις για την κριτική που είχε ασκήσει στην απόφαση του Καταλανού να τον αφήσει εκτός από την ομάδα του Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του εαυτού μου και εκείνων που με αντιπροσωπεύουν» είπε ο παίκτης από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο 33χρονος πρόσθεσε ότι θέλει «να βοηθήσει τη Σίτι να πετύχει τους στόχους της».

Ο Σελούκ είχε δηλώσει πως ο Τουρέ είχε «ταπεινωθεί» όταν δεν συμπεριελήφθη στην ομάδα για τους αγώνες της Σίτι στο Champions League. Ο Γκουαρντιόλα, που ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα, όταν ο Τουρέ πουλήθηκε στη Σίτι το 2010, απάντησε τότε λέγοντας: «Ο Σελούκ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Αν δεν το κάνει, δεν θα παίξει. Δεν μπορώ να δεχτώ ως προπονητής, όταν δεν παίζει ένας παίκτης του, να πηγαίνει στα μέσα ενημέρωσης και να μιλάει έτσι». Ερωτηθείς από το BBC Sport για τη στάση του Γκουαρντιόλα, ο Σελούκ στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Γιατί χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη;».

«Οι δηλώσεις αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις μου για τον σύλλογο ή τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί» πρόσθεσε σήμερα ο Τουρέ, ο οποίος δεν έχει παίξει με τη Σίτι από τις 24 του Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σέβομαι τη Μάντσεστερ Σίτι και το μόνο που εύχομαι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που έχω παίξει κάποιο ρόλο στην ιστορία του συλλόγου και θέλω να βοηθήσω τη Σίτι να πετύχει περισσότερα. Ζω για να παίζω ποδόσφαιρο και να ψυχαγωγώ τους φιλάθλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς για τα μηνύματά τους μέσα από αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου».

Ο Τουρέ, τέσσερις φορές ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Αφρική, έχει σημειώσει 75 γκολ σε 267 εμφανίσεις με τη Σίτι, από τότε που έφτασε από την Μπαρτσελόνα με 27 εκατ. ευρώ. Έχει κερδίσει την Premier League δύο φορές, το FA Cup και δύο League Cup κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αγγλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης