Από πού προέρχονται τα λεφτά των Κινέζων για τη Μίλαν, αναρωτιούνται εδώ και καιρό οι φίλοι της ιταλικής ομάδας, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης του συλλόγου από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 100 εκατομμύρια που κατατέθηκαν για τη δεύτερη προκαταβολή από τη Sino Europe Sports (SES) στη Fininvest για την αγορά της Μίλαν προέρχονται από ένα ταμείο που βρίσκεται στις Παρθένες Νήσους, έναν από τους βασικούς φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο!

Αυτό αποκαλύπτεται από ένα ντοκουμέντο 33 σελίδων, το οποίο δημοσιεύτηκε σε ιταλική ιστοσελίδα που αναφέρεται στην οικονομία του ποδοσφαίρου (και αναδημοσίευσε η «Gazzeta Dello Sport»), όπου φαίνεται πως η Willy Shine International Holding Limited (με έδρα τις Παρθένους Νήσους) κατέβαλε στις 14 Δεκεμβρίου 2016, έπειτα από συμφωνία που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου, το ποσό των 830.000.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ ή διαφορετικά 102.000.000 ευρώ.

Μία ημέρα πριν, ακριβώς στις 13 Δεκεμβρίου, οι Κινέζοι είχαν ανακοινώσει ότι πλήρωσαν στη Fininvest τα τελευταία 100 εκατομμύρια ευρώ – μετά τα πρώτα 100 – μια κατάθεση για να κλείσει η αγορά του 99,93% της Μιλάνο στις 3 Μαρτίου 2017. Για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα πρέπει να καταβάλουν ακόμα 320 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης