Χωρίς τον Μάικ Τζέιμς, θα παραταχθεί η Μονακό στους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος μπάσκετ απέναντι στην Παρί, καθώς παραμένει σε ισχύ η τιμωρία του Αμερικανού άσου.
Η δύο φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας, τιμώρησε στις 2 Ιουνίου τον 34χρονο Αμερικανό πόιντ γκαρντ, για «παραβίαση των εσωτερικών κανονισμών του συλλόγου» και, όπως επιβεβαίωσε ο Βασίλης Σπανούλης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, δεν θα αγωνιστεί στη σειρά των τελικών.
«Ο Μάικ Τζέιμς παραμένει τιμωρημένος για το σύνολο των τελικών», δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός των Μονεγάσκων, ενόψει του πρώτου αγώνα στην «Adidas Arena».
Ο Τζέιμς δεν έχει αγωνιστεί με τη Μονακό από τον τελικό της Euroleague απέναντι στη Φενερμπαχτσέ στις 25 Μαΐου (81-70). Ο Αμερικανός έχει τον υψηλότερο μισθό στο γαλλικό πρωτάθλημα, περίπου 2,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Η τιμωρία του έμπειρου άσου εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα. Αν και έχει δεσμευτεί με συμβόλαιο έως το 2027, αυτό το τελευταίο περιστατικό μπορεί να έχει βλάψει μόνιμα τη σχέση μεταξύ του παίκτη και του συλλόγου.
Τώρα, καθώς η Μονακό ξεκινά τη σειρά των τελικών χωρίς αυτόν, οι εικασίες γύρω από το αν αυτό σηματοδοτεί το τέλος του κεφαλαίου του Μάικ Τζέιμς στο Πριγκιπάτο γίνονται ολοένα και περισσότερες.