Η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων θα γίνει… πεζόδρομος το απόγευμα της Κυριακής (23/8) και θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας προσώπου, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στη γαλλική πρωτεύουσα, παραμονή του τελικού Champions League, ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαγερν στη Λισαβόνα (23/8, 22:00, Cosmote Sport 1, ΕΡΤ).

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην φημισμένη λεωφόρο την Τρίτη το βράδυ για να γιορτάσουν την πρόκριση των Γάλλων πρωταθλητών στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, νικώντας (3-0) την Λειψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγοι ήταν εκείνοι που φορούσαν προστατευτικές μάσκες, παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία, ενώ τα μπαρ ήταν επίσης γεμάτα καθώς οι άνθρωποι παρακολουθούσαν το παιχνίδι, προκαλώντας ανησυχία για την κοινωνική απόσταση.

Έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή αλλά και γύρω από το γήπεδο Parc des Princes της Παρί Σεν Ζερμέν την Κυριακή το βράδυ, όταν η Παρί συναντηθεί με τους Γερμανούς πρωταθλητές της Μπάγερν στη Λισαβόνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανίν, προσθέτοντας ότι θα μοιραστούν μάσκες προσώπου σε οποιονδήποτε δεν φοράει.

«Καλώ τον καθένα να ενεργήσει υπεύθυνα για να διασφαλίσει ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει έκφραση χαράς και όχι πηγή προβλημάτων για τους Παριζιάνους», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν παρότρυναν επίσης τους φιλάθλους να προσέχουν.

«Είναι μια μοναδική και σημαντική στιγμή, ελπίζω ότι και εσείς θα σεβαστείτε τα προστατευτικά μέτρα», ανέφερε ο αμυντικός Τιάγκο Σίλαβ σε βίντεο στο Twitter.

Την Παρασκευή, το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανέφερε 4.586 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Δεκαεπτά σταθμοί μετρό θα κλείσουν στο Παρίσι το απόγευμα της Κυριακής, δήλωσε ο Νταρμανίν.

Την Τρίτη, 37 άτομα συνελήφθησαν για επεισόδια στην διάρκεια των πανηγυρισμών για τη νίκη στον ημιτελικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης