Την αποχώρησή του από την Μπάγερν Μονάχου μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας ανακοίνωσε ο Μάριο Μάντζουκιτς, καθώς, όπως επισήμανε, δεν του ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού που θέλει ο Πεπ Γκουαρντιόλα να παίζει η ομάδα.

Ο Κροάτης στράικερ έμεινε εκτός αποστολής για τον τελικό κυπέλλου Γερμανίας (σ.σ. οι Βαυαροί νίκησαν 2-0 την Ντόρτμουντ), καθώς η διαμάχη του με τον Ισπανό προπονητή έγινε εμφανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συναντήθηκα με τον (πρόεδρο της Μπάγερν) Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε πριν από τον τελικό του κυπέλλου και του είπα ότι ήθελα να φύγω από το σύλλογο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάντζουκιτς, με δηλώσεις του στην καθημερινή εφημερίδα της Κροατίας “Sportske Novosti”, και συνέχισε:

«Πέρασα φανταστικά στην Μπάγερν. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήθελα να φύγω και ειδικά όχι σε αυτό το χρονικό σημείο. Όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορώ να παίξω το καλύτερο που μπορώ με το στιλ του Γκουαρντιόλα, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσω.

Το συνειδητοποίησα αυτό μετά την ήττα 1-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και, αφού έτσι έχουν τα πράγματα, είναι καλύτερο για όλα τα μέρη να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους. Ο Γκουαρντιόλα είναι ένας ξεχωριστός προπονητής και εύχομαι σ’ αυτόν και όλους τους υπόλοιπους στο σύλλογο τα καλύτερα για το μέλλον. Η Μπάγερν και οι φίλαθλοι του συλλόγου θα παραμείνουν το καλύτερο και πιο συναισθηματικό κεφάλαιο στην καριέρα μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28χρονος στράικερ δεν αναφέρθηκε στο μέλλον και την ομάδα, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του, αφού αρκέστηκε να πει: «Είναι ώρα για μια “φρέσκια” πρόκληση, αλλά μην επιμένετε, γιατί δεν έχω κάτι να πω. Το κοινό θα πληροφορηθεί όταν έρθει η ώρα, αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης