Αμφίβολο θεωρείται το μέλλον του Νταβίντ Αλάμπα στη Μπάγερν. Ο Αυστριακός αμυντικός μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και η προοπτική συμφωνίας για την επέκτασή του απομακρύνεται.

Αφενός οι αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις του 28χρονου είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν, δεδομένων και των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργούνται από την απώλεια εσόδων, λόγω παύσης της αγωνιστικής δραστηριότητας, αφετέρου οι Βαυαροί δείχνουν διατεθειμένοι να επενδύσουν στους νεότερους Ερναντέζ και Ντέιβις και φαίνεται πως δεν έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την παραμονή του Αλάμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι ο διεθνής Αυστριακός άλλαξε πρόσφατα ατζέντη, εντασσόμενος στο πελατολόγιο του Ισραηλινού, Πίνι Ζάχαβι. Ο τελευταίος θεωρείται πολύ σκληρός διαπραγματευτής και από πέρυσι εκπροσωπεί τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, για λογαριασμό του οποίου πέτυχε μία -μάλλον απροσδόκητη- επέκταση συμβολαίου με την Μπάγερν, έναντι γενναίας αύξησης αποδοχών.

Ένα σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας και θέλει τους πρωταθλητές Γερμανίας να προσφέρουν τον Αλάμπα στη Μάντσεστερ Σίτι, ως αντάλλαγμα για τον Λιρόι Σανέ, μάλλον στερείται βάσης. Άλλωστε, ο 28χρονος αμυντικός έχει εκφράσει την προτίμησή του στο ισπανικό πρωτάθλημα και θα μπορούσε να αποτελέσει μεταγραφικό στόχο της Ρεάλ, η οποία αναζητά αντικαταστάτη του Μαρσέλο στο αριστερό άκρο.

Σημειώνεται ότι ο Νταβίντ Αλάμπα έχει περάσει όλη την επαγγελματική του καριέρα στη Μπάγερν, στην οποία εντάχθηκε σε ηλικία 16 ετών και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2010. Έχει καταγράψει 372 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 30 γκολ, βοηθώντας τους Βαυαρούς να κατακτήσουν το Champions League του 2013, οκτώ πρωταθλήματα Γερμανίας και πέντε κύπελλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης