Του Ανδρέα Αθανασούλη

Ο Γιάννης Γκέλιος απέκρουσε το 6ο πέναλτι της Μπάγερν Μονάχου και υποχρέωσε τους Βαυαρούς σε αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Γερμανίας, με την Χόλσταϊν Κίελ να γράφει ιστορία απέναντι στο «μεγαθήριο» της Μπουντεσλίγκα και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πανηγυρίζοντας μυθική πρόκριση με 6-5 στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια και η παράταση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28χρονος Έλληνας κίπερ, που έχει γεννηθεί στο Άουγκσμπουργκ και ήταν διεθνής με τις «μικρές» εθνικές της χώρας μας, εκτός από την έκπληξη μεγατόνων που πέτυχε με την ομάδα του και φυσικά θα την θυμάται για όλη του τη ζωή, δημιούργησε και ένα σπάνιο και άκρως εντυπωσιακό στατιστικό!

Η Μπάγερν Μονάχου του Χάσνι Φλικ σε ολόκληρο το ημερολογιακό έτος 2020 είχε χάσει μόλις μία φορά! Αντίθετα το 2021 ξεκίνησε στραβά για τους Βαυαρούς καθώς η ήττα στα πέναλτι από την ομάδα της Μπουντεσλίγκα 2 ήταν η δεύτερη μέσα στο έτος και μάλιστα μέσα στον ίδιο μήνα!

Συγκεκριμένα το 2020 η Μπάγερν, που συμμετείχε στην Μπουντεσλίγκα, το Κύπελλο Γερμανίας, το Champions League και κατέκτησε τα πάντα έχασε μόνο από την Χόφενχαϊμ στις 27/9 με σκορ 4-1 για το πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας ένα ονειρικό έτος όπου άγγιξε το τέλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2021 όμως ξεκίνησε με το… αριστερό. Την Παρασκευή (8/1) η Μπάγερν γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Γκλάντμπαχ σε εκτός έδρας αναμέτρηση για την Μπουντεσλίγκα, ενώ ακολούθησε ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από το Κίελο.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις ήττες των Βαυαρών αφορούν τη σεζόν 2020/21!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης