Με αφαίρεση δύο βαθμών για άλλη παραβίαση των κανονισμών περί κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League (PSR) τιμωρήθηκε σήμερα (8/4) η Έβερτον. Πριν τη νέα τιμωρία τους, τα «ζαχαρωτά» βρίσκονταν στην 15η θέση της κατάταξης, τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τώρα, όμως, οι «τόφις» πέφτουν κάτω από την Μπρέντφορντ και είναι πλέον 16οι με 27 πόντους, δύο βαθμούς και δύο θέσεις πάνω από την «επικίνδυνη ζώνη». Μετά την εξέλιξη αυτή, οι «μπλε» ανακοίνωσαν ότι η νομική ομάδα τους «άρχισε τις προετοιμασίες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης».

Υπενθυμίζεται ότι από την Έβερτον είχαν αφαιρεθεί 10 βαθμοί τον Νοέμβριο, επειδή ο σύλλογος είχε υπερβεί τις επιτρεπόμενες ζημίες κατά 19,5 εκατομμύρια λίρες για μια περίοδο που έληγε με τη σεζόν 2021-22. Όμως, αυτή η ποινή μειώθηκε στους έξι βαθμούς, αφού η Έβερτον υπέβαλε έφεση και δικαιώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Έβερτον είχε κληθεί σε απολογία και τον Ιανουάριο, μαζί με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, για την παραβίαση των κανονισμών PSR για μια περίοδο που έληγε με την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Η Φόρεστ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών και έχει υποβάλει έφεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης