Ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γίργκεν Κλοπ, τόνισε ότι θα χρειαστεί ένα μεγάλο ματς η ομάδα του για να αποκλείσει την Γιουβέντους από τη συνέχεια του Champions League.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε μία νίκη κόντρα σε μια ιταλική ομάδα που χρειάζεται μόνο μια ισοπαλία. Είμαστε πανέτοιμοι. Δεχθήκαμε γκολ στην αντεπίθεση στο Τορίνο, αλλά είχαν κι άλλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι πάρα πολύ έμπειρη ομάδα, πολύ έξυπνη, αλλά όχι ανίκητη. Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Μία νίκη με 1-0 μας φτάνει για να προκριθούμε έτσι κι αλλιώς» ήταν τα πρώτα λόγια του Γερμανού τεχνικού, ο οποίος πρόσθεσε: «Όταν είσαι στους ”16” του Champions League και θέλεις να προκριθείς χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα μεγάλο ματς. Η εμφάνισή μας στο πρώτο παιχνίδι δεν ήταν μεγάλη, οπότε αυτός είναι ο στόχος μας τώρα. Αν το καταφέρουμε, έχουμε μια ελπίδα. Αν όχι, θα αποκλειστούμε και δίκαια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους παραλληλισμούς με τον τελικό του ’97, απάντησε: «Έχουμε μεγάλο κίνητρο. Όταν σκέφτεσαι το Ντόρτμουντ – Γιουβέντους, αυτόματα σκέφτεσαι το ’97. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να μας βοηθήσει. Ό,τι συμβεί θα έχει να κάνει με το τι κάνουμε εμείς. Δεν θέλω να βασιστώ απλά στην ατμόσφαιρα. Αν και τα δύο είναι καλά, η απόδοσή μας και η ατμόσφαιρα, αλληλοσυμπληρώνονται».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Κανείς στη Γερμανία δεν θεωρεί ότι το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι μέτριο και σίγουρα μέτρια δεν είναι η Γιουβέντους. Είναι στο +14 στη Serie A. Αυτό δείχνει ότι παίρνουν αποτελέσματα, έστω και αν κερδίζουν με ένα γκολ, αλλά σχεδόν πάντα κερδίζουν. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση».

Διαβάστε επίσης: Χωρίς Πίρλο κόντρα στη Ντόρτμουντ η Γιουβέντους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης