Με δύο νίκες κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Τότεναμ, καθώς μετά την επικράτησή της με 3-0 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Λονδίνο, επιβλήθηκε με 1-0 των Βεστφαλών και στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των 16, που διεξήχθη την Τρίτη στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ»

Οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά χρειάστηκε να φτάσει το 21ο λεπτό για να κάνουν μια ευκαιρία, όταν ο Γκερέιρο πάσαρε στον Ρόις, εκείνος έκανε το σουτ από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Σάντσες και κατέληξε στον Λορίς, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανασταλτική λειτουργία των «Πετεινών» δεν επέτρεπε εύκολη πρόσβαση στην περιοχή τους, ενώ στο 31΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν από πάσα του Έρικσεν ο Σον έφυγε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας, πλάσαρε και αστόχησε ελάχιστα.

Η κλάση των Λονδρέζων και η αυτοπεποίθηση από το σκορ του πρώτου αγώνα φάνηκαν στο 48ο λεπτό, όταν στην υπέροχη κάθετη πάσα του Σισοκό ο Χάρι Κέιν έκανε το ξεπέταγμα πίσω από τους αμυντικούς των Βεστφαλών και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Μπούρκι για το (τελικό) 0-1, εξαφανίζοντας κάθε υποψία σκέψης για ενδεχόμενη ανατροπή εκ μέρους των γηπεδούχων.

Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Βολφ (62΄ Λάρσεν), Ακανζί, Ντιαλό, Γκερέιρο (62΄ Πούλισιτς), Βιτσέλ, Βάιγκλ, Σάντσο, Γκέτσε, Ρόις (74΄ Ντιλέινι), Αλκάθερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Οριέ, Γουίνκς (55΄ Ντάιερ), Σισοκό, Ντέιβις, Σον (71΄ Λαμέλα), Έρικσεν (83΄ Ρόουζ), Κέιν.

Το γκολ του Κέιν:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης