Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος στην Ντόρτμουντ. Ο διεθνής αμυντικός μίλησε στο «Ruhr Nachrichten» για την Μπορούσια, τον ανταγωνισμό στις θέσεις των στόπερ, αλλά και την κρίση στην Ελλάδα.

«Νομίζω ότι ο πρώτος γύρος ήταν πολύ καλός. Από την αρχή νιώθω πολύ άνετα σε αυτή την ομάδα και επιβεβαιώνομαι για το ότι ήμουν έτοιμος να έρθω εδώ. Ήξερα ότι ο Ματς Χούμελς και ο Νέβεν Σούμποτιτς είναι πολύ δυνατοί παίκτες, αλλά μίλησα με τον Γούργκεν Κλοπ και ήμουν σίγουρος. Στην Ντόρτμουντ παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις και χρειαζόμαστε τρεις δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς. Νομίζω ότι κανείς δεν υπολείπεται σε απόδοση. Μου αρέσει όταν μπορώ να βοηθήσω, αλλά δεν θα πάρω κάποιον συγκεκριμένο ρόλο. Ελπίζω έτσι ο Ματς και ο Νέβεν να επιστρέψουν σύντομα» είπε αρχικά και στη συνέχεια ρωτήθηκε για την κρίση στην Ελλάδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι τυχερός, ναι. Προέρχομαι από μια οικογένεια που ποτέ δεν είχε οικονομικά προβλήματα, οπότε μπορούσα να ασχοληθώ μόνο με το να γίνω επαγγελματίας. Πολλοί νεαροί άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται την οικογένειά τους και να δουλεύουν γι’ αυτό. Εγώ μπορούσα να συγκεντρωθώ μόνο στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς, τώρα μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Με στεναχωρεί όταν βλέπω φίλους στη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση. Ο κόσμος λέει ότι τα χρήματα δεν είναι τα πάντα στη ζωή. Εύχομαι να μην είχαν αυτές τις ανησυχίες».

Τέλος, για τον ρόλο του ποδοσφαίρου σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, είπε: «Εμείς οι ποδοσφαιριστές το νιώθουμε, θέλουμε να δίνουμε κάτι στον κόσμο και για αυτό μας ικανοποίησε ακόμα περισσότερο το ότι προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν πιο σημαντικό, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, επειδή ο κόσμος στην πατρίδα μου μπόρεσε να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης