Μετά το σάλο που προκάλεσε στον κόσμο της πυγμαχίας η παραδοχή του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή, Τάισον Φιούρι, ότι το τελευταίο εξάμηνο κάνει συστηματική χρήση κοκαΐνης, ο 28χρονος πυγμάχος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από όλους τους αγώνες, προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Η ανακοίνωση του Φιούρι πρόλαβε τη σημερινή απόφαση της αγγλικής ομοσπονδίας του αθλήματος να του αφαιρέσει την άδεια. Οπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της αγγλικής πυγμαχικής ομοσπονδίας, Ρόμπερτ Σμιθ, ανακοίνωσε πως αφαιρείται η επαγγελματική άδεια του παγκόσμιου πρωταθλητή, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τη χρήση ναρκωτικών.

Ο Φιούρι επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, έκανε λόγο για «κατάθλιψη» και δεν έκρυψε ότι σκέφτεται να μην ξαναμπεί ποτέ στο ρινγκ. Ο διάσημος πυγμάχος, ο οποίος σε 25 επίσημους αγώνες που έχει στην καριέρα του δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα, υποστήριξε στο αμερικανικό περιοδικό, «Rolling Stone», ότι τους τελευταίους έξι μήνες είναι χρήστης κοκαΐνης.