Ανιέλι: «Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια φιλάθλους»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 16:48
Ανιέλι: «Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια φιλάθλους»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της UEFA. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στη νεοσύστατη ευρωπαϊκή λίγκα και ο Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους, θα είναι αντιπρόεδρος. Ο πρόεδρος της Ρεάλ τόνισε για τη νέα διοργάνωση:

«Θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο και θα το πάμε στο σημείο που δικαιούται στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο παγκόσμιο άθλημα, με περισσότερους από τέσσερα δισεκατομμύρια οπαδούς και ευθύνη μας ως μεγάλοι σύλλογοι είναι να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες του».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γιουβέντους ανέφερε:

«Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια φιλάθλους από όλη την υφήλιο και 99 ευρωπαϊκά τρόπαια. Μαζί έχουμε έρθει σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δίνοντας τη δυνατότητα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μεταμορφωθούν, βάζοντας το παιχνίδι που αγαπάμε σε βιώσιμη τροχιά για το μέλλον, αυξάνοντας σημαντικά την οικονομική αλληλεγγύη και δίνοντας στους φιλάθλους και στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μία κανονική ροή σημαντικών αγώνων, που θα θρέψουν το πάθος τους για το παιχνίδι».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 16:49