Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Την περαιτέρω διερεύνηση του τελικού του Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι, ο οποίος σημαδεύτηκε από αναταραχές, ζήτησε για ακόμη μία φορά ο διευθύνων σύμβουλος της Λίβερπουλ, Μπίλι Χόγκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναμέτρηση, που έχρισε πρωταθλήτρια Ευρώπης τη «βασίλισσα», ξεκίνησε με πάνω από 30′ καθυστέρηση, αφού η γαλλική αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει φιλάθλους που επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Κατά την προσπάθειά της αυτή, έκανε χρήση δακρυγόνων, τα οποία δέχθηκαν μερικοί οπαδοί, ανάμεσά τους και παιδιά.

Βέβαια, για όλα όσα συνέβησαν στον τελικό, οι «κόκκινοι» κατηγορήθηκαν από κάθε πλευρά για πλαστά εισιτήρια, και έτσι ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η UEFA ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό, ενώ η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντέ-Καστεγά δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα συνταχθεί έκθεση εντός 10 ημερών.

Αμελί Ουντέ-Καστεγά, Υπουργός Αθλητισμού Γαλλίας

«Εμείς στη Λίβερπουλ ζητήσαμε να διεξαχθεί έρευνα για το τι συνέβη στο Παρίσι το Σάββατο, όχι μια έκθεση. Πιστεύω ότι αυτά είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Στείλαμε ξανά επιστολή στην UEFA την Παρασκευή και θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα που θα θέλαμε να διευκρινιστούν σε σχέση με τις λεπτομέρειες αυτής της έρευνας. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει αυτή η έρευνα αμέσως», αναφέρει ο Χόγκαν στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ την Πέμπτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμαμίν, έριξε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στους οπαδούς της Λίβερπουλ και στο ότι 30.000 – 40.000 έφτασαν στο Παρίσι χωρίς εισιτήρια, κάτι που οδήγησε στις αναταραχές. Ωστόσο, μια αναφορά στους New York Times ανέφερε πως μόνο 2.589 πλαστά εισιτήρια αναχαιτίστηκαν από την ασφάλεια του γηπέδου.

«Μίλησα με τον ομόλογό μου στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι οι οπαδοί τους είχαν επίσης προβλήματα. Είχαν μεγάλες ανησυχίες με τη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομικής επιχείρησης γύρω από τον αγώνα», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος των «κόκκινων».

«Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, και η Ρεάλ Μαδρίτης θα δημοσιοποιήσει κάποιες λεπτομέρειες στα κανάλια της για τα περιστατικά. Ο πόνος, η θλίψη, η ζημιά, η πληγή… και στη συνέχεια να σου λέει ένας Γάλλος υπουργός ότι μόνο οι οπαδοί της Λίβερπουλ ήταν πρόβλημα, είναι απλώς ντροπιαστικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεκαθαρίσει ότι υπέφεραν και οι οπαδοί της», πρόσθεσε ο Χόγκαν.

Λίβερπουλ: Στις 6.500 οι αναφορές για τις αναταραχές

Οι «κόκκινοι» έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν τη γαλλική κυβέρνηση και τις Αρχές της χώρας, που ρίχνουν το φταίξιμο στους Άγγλους οπαδούς, και έτσι ζήτησαν αναφορές από τον κόσμο που ήταν έξω από το «Stade de France» και βίωσε όσα άσχημα συνέβησαν στον μεγάλο τελικό του Champions League. Μέχρι στιγμής ο σύλλογος έχει λάβει 6.500 αναφορές από τον κόσμο για τα παρατράγουδα έξω από το γήπεδο

Εξηγήσεις ζητάει και η Ρεάλ για τα επεισόδια

Από την πλευρά της, η Ρεάλ Μαδρίτης ακολούθησε τα βήματα του αγγλικού συλλόγου, δείχνοντας τη στήριξή της προς εκείνον σχετικά με τα όσα συνέβησαν στις εισόδους του «Stade de France» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Με σχετική ανακοίνωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ουσιαστικά επιτίθεται στην UEFA και, υπερασπιζόμενη τους οπαδούς της, ζητάει εξηγήσεις, καθώς, όπως τονίζει, άφησαν «αβοήθητο και απροστάτευτο» τον κόσμο των Μαδριλένων, οι οποίοι «δέχθηκαν επιθέσεις και ορισμένοι διακομίστηκαν και στο νοσοκομείο!».

Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Θέλουμε να μάθουμε τα κίνητρα πίσω από τη συγκεκριμένη οργάνωση για το μέρος όπου έλαβε χώρα ο τελικός και τα κριτήρια βάσει των οποίων διοργανώθηκε το παιχνίδι και συνέβησαν όλα αυτά που είδαμε όλοι.

Ζητούμε απαντήσεις και εξηγήσεις για τους υπεύθυνους που άφησαν αβοήθητο και απροστάτευτο τον κόσμο. Όσα συνέβησαν προκάλεσαν την οργή του κόσμου, οπαδοί μας δέχθηκαν επιθέσεις, ορισμένοι διακομίστηκαν και στο νοσοκομείο! Δεν ήταν ασφαλείς ούτε με τα αυτοκίνητά τους ούτε στα μέσα μεταφοράς προς το γήπεδο…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης