Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης «παραιτήθηκαν» από μπόνους ύψους 30 εκατ. ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 20:12
Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης «παραιτήθηκαν» από μπόνους ύψους 30 εκατ. ευρώ

Σε ακόμη μία σπουδαία κίνηση προχώρησαν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης, θέλοντας να βοηθήσουν τη διοίκηση των «μερένχες» να «ισορροπήσει» ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό της, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μετά την προ μηνών συμφωνία τους με το διοικητικό συμβούλιο για μείωση των περσινών απολαβών τους κατά 10% (μείωση που επεκτάθηκε σε όλο το κλαμπ, εξοικονομώντας περίπου 50 εκατ. ευρώ), οι παίκτες της «βασίλισσας», αποφάσισαν να «παραιτηθούν» από το διπλό, μπόνους της κατάκτησης του πρωταθλήματος (LaLiga) και του Super Cup Ισπανίας.

Κάθε ποδοσφαιριστής θα λάμβανε 700.000 ευρώ για το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας και 300.000 ευρώ για το Super Cup, ήτοι 1 εκατ. ευρώ για τους δύο τίτλους που έκανε πέρσι δικούς της η Ρεάλ. Οι παίκτες, εντούτοις, ενημέρωσαν πως δεν θέλουν να πληρωθούν τα πριμ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη διοίκηση των Μαδριλένων να εξοικονομήσει ένα ποσό που φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ!

Μετά από τη συγκεκριμένη απόφαση, η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να παρουσιάσει οριακή κερδοφορία για την περσινή σεζόν, σε μία χρονιά όπου πολλές μεγάλες ομάδες «κατάρρευσαν» από το βάρος που «γέννησε» η παγκόσμια κρίση του ιού COVID-19.

Για τη δε νέα σεζόν που ξεκίνησε (2020/21), η πρόβλεψη του οικονομικού επιτελείου της «βασίλισσας», είναι ότι τα έσοδα θα μειωθούν κατά 170 εκατ. ευρώ και μοιραία κατά τη διάρκεια της σεζόν θα υπάρξει νέα περικοπή μισθών, αλλά και παραχωρήσεις όπως αυτές του Χάμες Ροντρίγκες και του Γκάρεθ Μπέιλ, που γλίτωσαν ήδη το σύλλογο κατά 25εκ. ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 20:13