«Έλαμψε» σε ένα ακόμη τελικό το άστρο της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε την «κούπα» του Champions League, επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ στο Παρίσι και ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των τροπαίων της στα 14!

Η «βασίλισσα» ακόμη και όταν δεν παίζει το καλύτερο παιχνίδι της «ζωής» της, με ένα τρόπο μαγικό καταφέρνει να «λάμπει» και να προσπερνά κάθε εμπόδιο που βρίσκει μπροστά της. Η «άτυχη» που βρέθηκε αυτή τη φορά στο δρόμο της ήταν η Λίβερπουλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ισπανία επικρατεί πανδαιμόνιο για τον «ήρωα» Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος αναδείχθηκε και ως ο καλύτερος παίκτης του τελικού.

«Το δεκατοτεταρτοΚουρτουά» είναι ο τίτλος της ισπανικής εφημερίδας «Marca» που ενώνει τη λέξη Decimocuatro (14ο) με το όνομα του Βέλγου τερματοφύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo», δεν θέλησε να αποθεώσει την… αντίπαλο της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, και απλά περιορίζεται στη φράση «Ο Κουρτουά έδωσε το Τσάμπιονς Λιγκ στη Ρεάλ».

«Η Ρεάλ τελείωσε το όνειρο της Λίβερπουλ», γράφει η βρετανική διαδικτυακή εφημερία «The Independent».

«Έμφραγμα για το Kop (εξέδρα)» γράφει η βρετανική «Mirror», χωρίς να θέλει να αναφερθεί στον θρίαμβο της «βασίλισσας».

«Βασιλική ντροπή», αναφέρει «Daily Star», κάνοντας με πεζοκφαλαίο το γράμμα της λέξης real (αλλιώς θα μεταφραζόταν σε πραγματική ντροπή), συνεχίζοντας πως: «Καταστράφηκε το όνειρο του τρεμπλ για τους κόκκινους».

Πανηγυρίζουν και οι Ιταλοί για τον Κάρλο Αντσελότι! Τα μέσα της γειτονικής μας χώρας επικεντρώνουν το θρίαμβο στο πρόσωπο του Ιταλού τεχνικού.

«Μεγάλος Καρλίτο» χαρακτηρίζει η «Gazzetta dello Sport» τον πολυνίκη πλέον της διοργάνωσης Ιταλό κόουτς, ο οποίος πλέον έχει πέντε Champions League.

«Αυτοκράτορας Κάρλο» είναι ο τίτλος της ιταλικής «Corriere dello Sport».

Οι Γάλλοι τουλάχιστον δεν κρύβονται πίσω από το… δάχτυλό τους, αναγνωρίζοντας ότι η στέψη του πρωταθλητή σημαδεύτηκε από προβλήματα στη διοργάνωση.

«Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ, σε ένα τελικό που σημαδεύτηκε από μεγάλα προβλήματα στη διοργάνωση» αναφέρει η γαλλική «Equipe».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης