Ο Μόντριτς απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ψευδορκίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 11:46
Ο Μόντριτς απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ψευδορκίας
Δεν θα βρεθεί τελικά στο εδώλιο του δικαστηρίου ο Λούκα Μόντριτς, καθώς απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για ψευδορκία. Η εισαγγελία είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, σχετικά με την κατάθεση που έδωσε σε δικαστήριο του Όσιγιεκ στις 13 Ιουνίου 2017, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, που αφορούσε τον άλλοτε πανίσχυρο πρόεδρο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζντράβκο Μάμιτς.

Δικαστήριο, όμως, του Ζάγκρεμπ αποφάσισε πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες και απάλλαξε τον σταρ της εθνικής ομάδας και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο διεθνής μέσος είχε υποστηρίξει πως, όταν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το 2004, είχε συμφωνήσει και υπογράψει ότι ο Μάμιτς θα καρπωθεί τα μισά από τα χρήματα από ενδεχόμενη μεταγραφή του.

Το 2015, όμως, καταθέτοντας στους ανακριτές για την ίδια υπόθεση, ο Μόντριτς είχε πει ότι η σχετική ρήτρα είχε υπογραφεί μεταγενέστερα, όταν ήδη είχε πάρει μεταγραφή στην Τότεναμ, με αναδρομική ισχύ, προσθέτοντας μάλιστα ότι κατέβαλε στον Μάμιτς περίπου 7 εκατ. ευρώ, από τα 9 εκατομμύρια που είχε εισπράξει ως μπόνους μεταγραφής.

Αυτή η κατάθεση είχε προκαλέσει την αντίδραση της εισαγγελίας, αλλά τελικά ο κορυφαίος άσος του κόσμου για το 2018 και είδωλο των φιλάθλων της χώρας θα αποφύγει τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 11:48