Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει τεράστια τρύπα στα ταμεία των ομάδων, από τη στιγμή που η αγωνιστική δράση έχει σταματήσει μέχρι να ξεπεραστεί η πανδημία.

Οι περισσότερες ομάδες έχουν ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές τους να βάλουν… πλάτη και να δεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους, προκειμένου ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη συγκυρία για τους συλλόγους.

Από τη μεριά τους οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της Ρόμα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα αποφάσισαν να μην πάρουν ούτε ευρώ για τους επόμενους 4 μήνες, προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα τους  να ξεπεράσει με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της Ρόμα και ο Φονσέκα πήραν αυτήν την απόφαση χωρίς να έχουν δεχθεί πρόταση μείωσης ή πίεση από τον σύλλογο!

«Πάντοτε μιλάμε για την ενότητα που επικρατεί στη Ρόμα και ο εθελοντισμός να “κοπεί” ο μισθός των παικτών, προπονητικού τιμ και του προσωπικού για το υπόλοιπο της περιόδου αποδεικνύει ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε αρχικά ο εκτελεστικός διευθυντής των «Ρωμαίων», Γκούιντο Φιένγκα και πρόσθεσε:

«Ο αρχηγός της ομάδας, Εντίν Τζέκο, όλοι οι παίκτες και ο προπονητής, Πάουλο Φονσέκα, απέδειξαν ότι καταλαβαίνουν τι περνά ο σύλλογος και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για την τεράστια χειρονομία τους προς τους υπαλλήλους».