«Η UEFA έχει δώσει τεράστια σημασία στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, κάνοντας τεράστια βήματα χάρη σε μια αφοσιωμένη στρατηγική, μια σταθερή επένδυση και ένα πάθος για να διασφαλιστεί ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε όλους».

Λόγια του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν με αφορμή την απόφαση (2/12) της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να εγκρίνει για μετά το 2025 τη νέα μορφή του Women Champions League, καθώς και την εισαγωγή μιας δεύτερης ευρωπαϊκής γυναικείας διοργάνωσης συλλόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η νέα μορφή του UEFA Women Champions League και η εισαγωγή μιας δεύτερης διοργάνωσης αποτελούν περαιτέρω απόδειξη αυτής της δέσμευσης. Και οι δύο θα είναι συναρπαστικές, ανταγωνιστικές διοργανώσεις που θα επιτρέπουν σε περισσότερες παίκτριες και συλλόγους σε όλη την ήπειρο να ονειρεύονται την ευρωπαϊκή δόξα», πρόσθεσε.

Η νέα μορφή θα ξεκινήσει τη σεζόν 2025/26, εισάγοντας – παρόμοια με τις νέες ανδρικές διοργανώσεις συλλόγων της UEFA – ένα πιο ανταγωνιστικό και δυναμικό στάδιο στο οποίο κάθε αγώνας μετράει και θα περιλαμβάνει 18 ομάδες, δύο περισσότερες από την τρέχουσα μορφή της φάσης των ομίλων.

Η αλλαγή στη μορφή σημαίνει ότι, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων σε αυτό το στάδιο, οι κορυφαίες ομάδες θα έρχονται αντιμέτωπες πιο συχνά και νωρίτερα, με όλες τις ομάδες να αντιμετωπίζουν πιο ανταγωνιστικούς αγώνες και μια μεγάλη ποικιλία αντιπάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά, η UEFA θα διοργανώσει επίσης μια δεύτερη γυναικεία διοργάνωση συλλόγων σε μορφή νοκ-άουτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης