Η Άρσεναλ μετά το 3-1 στο Λονδίνο επικράτησε 4-2 της Βαλένθια στην Ισπανία και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Europa League.

Αντίθετα, Τσέλσι και Άιντραχτ μετά το 1-1 στη Γερμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες με το ίδιο σκορ και οδηγήθηκαν στην παράταση αρχικά και στη συνέχεια στα πέναλτι. Εκεί η Τσέλσι ευστόχησε σε τέσσερις εκτελέσεις οι Γερμανοί σε τρεις και έτσι οι «μπλε» του Λονδίνου προκρίθηκαν στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέιον, Άρσεναλ και Τσέλσι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό του Μπακού, ενώ τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League προκρίθηκαν μόνο αγγλικές ομάδες!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι Λονδρέζοι πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του Λόφτους-Τσικ, στο 28’, αλλά ο Γιόβιτς με το 10ο γκολ του στη διοργάνωση με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, στο 49ο λεπτό, οδήγησε το ματς αρχικά στην παράταση και κατόπιν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν ένα γεμάτο ματς, έχοντας ευκαιρίες για γκολ, όμως στο τέλος το 1-1 δεν άλλαξε. Στα πέναλτι πρώτη αστόχησε η Τσέλσι με τον Αθπιλικουέτα, όμως ο τερματοφύλακας Κέπα νίκησε τον Χιντερέγκερ, αρχικά και τον Πασιένσια στη συνέχεια, στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό της 29ης Μαΐου.

 

 

Τα πέναλτι

1-0 γκολ ο Φαλετ (Άιντραχτ)

1-1 γκολ ο Μπάρκλεϊ (Τσέλσι)

2-1 γκολ ο Γιόβιτς (Άιντραχτ)

2-1 αστόχησε ο Αθπιλικουέτα (Τσέλσι)

3-1 γκολ ο Ντε Γκουζμάν (Άιντραχτ)

3-2 γκολ ο Ζορζίνιο (Τσέλσι)

3-2 αστόχησε ο Χιντερέγκερ (Άιντραχτ)

3-3 γκολ ο Νταβιντ Λουίζ (Τσέλσι)

3-3 αστόχησε ο Πασιένσια (Άιντραχτ)

4-3 γκολ ο Αζάρ (Τσέλσι)

Μετά το 2006 και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League, οι «κανονιέρηδες» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους τρόπαιο στην Ευρώπη μετά από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1994, όταν είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων, μετά τη νίκη τους και στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια με 4-2 (3-1 το πρώτο ματς).

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι με δύο νίκες προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της 29ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει πράματα και θάματα, να σκοράρει χατ-τρικ και τον Λακαζέτ να βρίσκει και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα, η Άρσεναλ πέρασε… άερα από το «Μεστάγια» (2-4) και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς με 3-1, προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

 

 

Τσέλσι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1 (COSMOTE SPORT 1 HD)

Γκολ: 28′ Λόφτους-Τσικ – 49′ Γιόβιτς

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Κόβατσιτς, Αθπιλικουέτα – Φαλέτ, Ρόντε, Άμπραχαμ, Ντε Γκουζμάν

Κόκκινες κάρτες:

Τσέλσι (Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (74′ Ζαπακόστα), Νταβίντ Λουίς, Έμερσον, Λόφτους-Τσικ (86′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν (62′ Πέδρο), Ζιρού (96′ Ιγκουαΐν), Αζάρ.

Άιντραχτ (Χίτερ): Τραπ, Ντα Κόστα, Άμπραχαμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Χασέμπε, Ρόντε (70′ Ντε Γκουζμάν), Ρέμπιτς (90′ Χάλερ), Γκατσίνοβιτς (118′ Πασιέντσια), Κόστιτς, Γιόβιτς.

 

Βαλένθια – Άρσεναλ 2-4 (COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 11′, 58′ Γκαμεϊρό – 17′, 69′, 87′ Ομπαμεγιάνγκ, 50 Λακαζέτ

 

 

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Γκαράι, Γκαγιά

Κόκκινες κάρτες:

Βαλένθια (Μαρσελίνο): Νέτο, Πιτσίνι (56′ Σολέρ), Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά, Περέχο, Κοκελέν, Βας, Γκέδες (71′ Τόρες), Ροδρίγο (72′ Μίνα), Γκαμεϊρό.

Άρσεναλ (Έμερι): Τσεχ, Μονρεάλ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Κολάζινατς (71′ Μουστάφι), Τζάκα, Τορέιρα (84′ Γκεντουζί), Εζίλ (62′ Μικιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης