Τσέλσι-Λίβερπουλ είναι το ζευγάρι του εφετινού τελικού Κυπέλλου Αγγλίας, μετά την ολοκλήρωση των δύο ημιτελικών της διοργάνωσης που έγιναν το τελευταίο διήμερο στο Γουέμπλεϊ.

Χθες, η ομάδα του Μερσεϊσάιντ ήταν η πρώτη που εξασφάλισε την παρουσία της στον καταληκτικό αγώνα του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού στη Μεγάλη Βρετανία με το 3-2 επί της Σίτι και σήμερα (17/04) πήρε σειρά η Τσέλσι, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας και έγινε η δεύτερη φιναλίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έδειξε από την αρχή πιο αποφασισμένη για να διεκδικήσει τον μοναδικό τίτλο που της έχει απομείνει εφέτος, μετά και τον πρόσφατο αποκλεισμό-θρίλερ στους προημιτελικούς του Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ήταν ανώτερη καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης από την «συμπολίτισσά» της και κατάφερε στο δεύτερο μέρος να φτάσει στο στόχο της με τα γκολ των Λόφτους-Τσικ στο 65΄ και Μέισον Μάουντ στο 76΄.

Οι «μπλε», πλέον, μετρούν 10 σερί νίκες επί της Κρίσταλ Πάλας σε όλες τις διοργανώσεις, από τον Οκτώβριο του 2017 και την τελευταία ήττα που είχαν γνωρίσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι από το 1995 μέχρι τώρα αγνοείται η ισοπαλία στις μάχες των δύο ομάδων, καθώς επί συνόλου 24 αγώνων (με το σημερινό) η Τσέλσι έχει πετύχει 20 νίκες και τέσσερις η Κρίσταλ Πάλας.

Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά από την πλευρά της στην 6η της παρουσία στην ημιτελική φάση του FA Cup δεν κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη φορά στον τελικό. Το είχε κάνει τη σεζόν 2015/2016, όταν ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας έχει ως εξής:

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 2-3

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 2-0

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης