Ο Αντόνιο Κόντε παραδέχθηκε πως γνωρίζει καλά ότι αποστολή του είναι να διασφαλίσει με συνέπεια την παρουσία της Τσέλσι στο Champions League.

«Το Champions League, νομίζω, πρέπει να είναι ένα ραντεβού μας κάθε χρόνο» είπε ο Ιταλός προπονητής, μιλώντας στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την κατάκτηση του τίτλου την περίοδο 2014-15 με τον Ζοσέ Μουρίνιο, η καταστροφική περασμένη σεζόν στοίχισε τη δουλειά στον Πορτογάλο προπονητή, ενώ η αγγλική ομάδα τελείωσε τη σεζόν στην 10η θέση, με συνέπεια να απουσιάσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Ξεκινήσαμε τη σεζόν μας προσπαθώντας να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος για να κερδίσουμε τον τίτλο και να εξασφαλίσουμε θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν. Αυτό ήταν ο στόχος μας» πρόσθεσε ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος εντάχθηκε στην Τσέλσι πριν από την έναρξη της σεζόν. «Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσει η σεζόν και να ξέρεις ότι έξι ισχυρές ομάδες αγωνίζονται για τον τίτλο και το Champions League».

Η Τσέλσι είναι επτά βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία, με Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μάχονται προκειμένου να βρεθούν στις τέσσερις προνομιούχες θέσεις που προσφέρουν εισιτήριο για το Champions League για την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μην ξεχνάτε, από τις έξι αυτές ομάδες, οι δύο δεν θα παίξουν στο Champions League της επόμενης σεζόν. Θα πρέπει να πάνε στο Europa League, που είναι λίγο διαφορετική διοργάνωση» συμπλήρωσε ο 47χρονος προπονητής.

«Τώρα αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ, πολύ δύσκολο. Για να κερδίσεις τον τίτλο, αλλά και να βρεις μια θέση για να παίξεις στο Champions League δεν είναι εύκολο».

Η Τσέλσι επισκέπτεται απόψε την 11η Γουέστ Χαμ για το πρωτάθλημα, πριν φιλοξενήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον προημιτελικό του FA Cup στις 13 του Μάρτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης