Λουκάκου: «Χρειάζονται ισχυρές πρωτοβουλίες στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, 16:57
Λουκάκου: «Χρειάζονται ισχυρές πρωτοβουλίες στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό»

Ο Ρομέλου Λουκάκου, αμφισβήτησε τον αντίκτυπο που έχει πλέον η κίνηση να γονατίζουν οι παίκτες, στη μάχη ενάντια στον ρατσισμό, τονίζοντας σήμερα ότι πρέπει να ληφθούν «ισχυρότερες πρωτοβουλίες».

Ο συμπαίκτης του Βέλγου διεθνούς φορ στην Τσέλσι, Μάρκος Αλόνσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ότι σταμάτησε να γονατίζει επειδή η κίνηση «έχασε λίγο από τη δύναμή της».

«Νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε πιο δυνατές πρωτοβουλίες. Ναι, να γονατίζουμε, στο τέλος όλοι χειροκροτούν αλλά... μερικές φορές μετά το παιχνίδι, βλέπετε άλλη μία ρατσιστική προσβολή», είπε ο Λουκάκου σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο Βέλγος διεθνής προέτρεψε επίσης τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μιλήσουν με παίκτες της Premier League και να βρουν τρόπους για να περιορίσουν τη ρατσιστική κακοποίηση στο διαδίκτυο.

«Οι αρχηγοί κάθε ομάδας και τέσσερις ή πέντε παίκτες, οι μεγάλες προσωπικότητες κάθε ομάδας, θα πρέπει να έχουν μια συνάντηση με τους υπεύθυνους του Instagram των κυβερνήσεων και της FA και της PFA,για το πώς μπορούμε να αντιδράσουμε αμέσως, όχι μόνο από το παιχνίδι των ανδρών, αλλά και από το παιχνίδι των γυναικών», είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, 17:03