Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ τοποθέτηση προχώρησε η Τσέλσι, η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι έχει κερδίσει ελάχιστα πέναλτι και δη μόλις δύο σε 28 αγώνες τη φετινή σεζόν.

«Ο αριθμός αυτός είναι αφύσικα χαμηλός. Ως ο σύλλογος που κατέχει την πρώτη θέση στη βαθμολογία και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, είμαστε σίγουρα μια επιθετική ομάδα που περνάει μεγάλο μέρος του αγώνα στην αντίπαλη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο που μας ακολουθούν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι, έχουν κερδίσει από επτά πέναλτι, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη στην κατηγορία. Η Σίτι έχει πετύχει μόνο ένα γκολ περισσότερο από την Τσέλσι (58) και η Αρσεναλ δύο λιγότερα.

Κατά την περσινή σεζόν, οι δύο ομάδες που κατέλαβαν πιο υψηλή θέση από εμάς, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, είχαν κερδίσει περισσότερα πέναλτι. Ασφαλώς θα μπορούσε να πει κανείς, ότι οποιαδήποτε ομάδα αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά προσεκτική στα μαρκαρίσματα στην περιοχή της. Ωστόσο, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν».

Πράγματι, η Τσέλσι κερδίζει ελάχιστα πέναλτι. Είναι χαρακτηριστικό πως το αρνητικό της ρεκόρ είναι πέντε, τη σεζόν 2011/2012, ενώ έχουν περάσει 4,5 μήνες από την τελευταία φορά που διαιτητής καταλόγισε υπέρ της την «εσχάτη των ποινών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης