Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου δεν ήταν δυνατόν να πει… όχι στο «δώρο» των Σλοβάκων και, κάνοντας το καθήκον της το βράδυ της Παρασκευής στο «Rheinpark Stadion», μπήκε γερά στο κόλπο της απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, χάρη σε γκολ του Κώστα Μήτρογλου (72′) επιβλήθηκε με 1-0 εκτός έδρας του Λιχτενστάιν, και εκμεταλλευόμενη το εντός έδρας… χαρακίρι της Βοσνίας (ήττα με 1-0 από τη Σλοβακία), έπιασε το συγκρότημα του Σούσιτς στην πρώτη θέση, όπου πλέον ισοβαθμούν έχοντας αμφότερες από 16 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας, που είχε δύο δοκάρια στο αποψινό ματς, είναι αυτό της ερχόμενης Τρίτης απέναντι στη Λετονία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες (60΄ Χολέμπας-66΄ Ντ.Χάσλερ).

Ο αγώνας


Βέβαια μέχρι να φτάσει στο πολυπόθητο τρίποντο η γαλανόλευκη χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετά. Το ξεκίνημα της ομάδας μας στο ματς δεν ήταν καθόλου καλό. Η Εθνική μας μπήκε…υπνωτισμένη στο γήπεδο και παρέμεινε σε αγωνιστικό «λήθαργο» στα πρώτα 45 λεπτά. 

Πιο συγκεκριμένα οι διεθνείς μας έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό, ήταν στατικοί, με αποτέλεσμα η εστία των γηπεδούχων να απειληθεί ελάχιστα στο πρώτο μέρος.

Έτσι οι γηπεδούχοι πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους και μάλιστα η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι τους ανήκε, με πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Χάσλερ, ο οποίος στο 18ο λεπτό έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική «ισοφάρισε»…τα σουτ στο 25΄, όταν ο Ταχτσίδης έπιασε το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ωστόσο πέραν τούτου ουδέν. Στην επανάληψη ωστόσο η εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος άλλαξε προς το καλύτερο.

Στο δίλεπτο 49΄-50΄ ο Μήτρογλου έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να βάλει μπροστά την Ελλάδα, ενώ στο 54΄ ο φορ του Ολυμπιακού απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος. 

Σε χρονικό σημείο που η Ελλάδα πίεζε για να σκοράρει ο Χολέμπας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, επειδή αντέδρασε στο φάουλ που ο ίδιος κέρδισε από το Μ.Κρίστεν.

Έξι λεπτά μετά η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς ο Ντέιβιντ Χάσλερ είδε τον δρόμο κι αυτός προς τα αποδυτήρια. 

Νέα τεράστια ευκαιρία για τη «γαλανόλευκη» σημειώθηκε στο 67΄ με την κεφαλιά του Κατσουράνη, που απέκρουσε ο Γέλε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το δοκάρι. 

Για να φτάσουμε στο 72ο λεπτό, όταν η ανωτερότητα της ομάδας μας μετουσιώθηκε σε γκολ με τον-παρά λίγο-μοιραίο παίκτη της ομάδας, Κώστα Μήτρογλου, που από κοντά εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τοροσίδη, κάνοντας το 0-1.

Στο 74ο λεπτό η Ελλάδα είχε δεύτερο δοκάρι με τον Νίνη, ενώ αμέσως μετά ο Γέλε απεσόβησε το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μήτρογλου, που ωστόσο έκανε τη… δουλειά του, βάζοντας φαρδιά πλατιά την… υπογραφή του στην κρισιμότατη εκτός έδρας νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

(Το γκολ του Μήτρογλου)

(Το πρώτο δοκάρι της Εθνικής)

(Το δεύτερο δοκάρι της Εθνικής)

Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-1

Γκολ: 72′ Μήτρογλου 

Κίτρινες: Μπούργκμαιερ,Φρικ, Χάσλερ, Πολβερίνο – Κονέ, Τοροσίδης, Χολέμπας

Κόκκινες: Χολέμπας (δεύτερη κίτρινη 60′) – Χάσλερ (δεύτερη κίτρινη 66′)

Δοκάρια: Χριστοδουλόπουλος, Νίνης

Λιχτενστάιν (Ρένε Πάουριτς): Γέλε, Οέρι, Κιντάνς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Φρικ (27′ Αντρέας Κρίστεν), Μπουργκμάιερ, Ν. Χάσλερ, Κρίστεν, Βίζερ, Πολβερίνο

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (67′ Καραγκούνης), Κονέ (46′ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (84′ Δ. Παπαδόπουλος), Μήτρογλου

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1. Βοσνία 16
2. ΕΛΛΑΔΑ 16
3. Σλοβακία 12
4. Λετονία 7
5. Λιθουανία 5
6. Λιχτενστάιν 2
Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 

Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-1
Βοσνία-Σλοβακία 0-1
Λετονία-Λιθουανία 2-1

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα-Λετονία
Λιθουανία-Λιχτενστάιν
Σλοβακία-Βοσνία

11 Οκτωβρίου

Ελλάδα-Σλοβακία
Λιθουανία-Λετονία
Βοσνία-Λιχτενστάιν

15 Οκτωβρίου

Ελλάδα-Λιχτενστάιν
Λιθουανία-Βοσνία
Λετονία-Σλοβακία

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης