Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτσούρκα, δήλωσε ότι επιθυμεί την νίκη στον αγώνα με την Ελλάδα, ο οποίος είναι ο πρώτος των προκριματικών του Euro 2016.

«Θέλω νίκη στον αγώνα με την Ελλάδα. Θα ήταν σαν μια πρόκληση για την Ρουμανία. Είναι τέλεια στιγμή για εμάς εάν σκεφτούμε ότι οι Έλληνες δεν έχουν πολύ εμπειρία, εκτός από 3-4 ποδοσφαιριστές…», δήλωσε ο Πιτσούρκα σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αντίπαλός μας είναι η Ελλάδα, η πιο σημαντική ομάδα του ομίλου. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να επιστρέψουμε με βαθμούς και ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Στην ερώτηση αν είναι ένας αγώνας εκδίκησης μετά την ήττα στο μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο Ρουμάνος τεχνικός είπε: «Δεν νομίζω. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να σκοράρουμε σε αυτόν τον εκτός έδρας αγώνα».

Αναφορικά με τους Μάτσελ, Γκάρντος και Σανμαρτεαν που ήθελε να καλέσει για το παιχνίδι, άλλα δεν κατέστη δυνατό, δήλωσε: «Ο Σανμαρτεαν, από τότε που παίζει στην Στεάουα Βουκουρεστίου, είναι πιο υπεύθυνος. Αν δεν είχε τραυματιστεί σίγουρα θα είχε κληθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση ποίος θα είναι ο αρχηγός της ομάδας, ο Πιτσούρκα απάντησε: «Έχουμε πολλούς πιθανούς αρχηγούς. Τον Μάρικα, τον Ρατς ή τον Γκοϊάν».

Σχετικά με τον Μούτου, είπε: «Δεν βλέπω το νόημα της ερώτησης. Άλλωστε, δεν τον βλέπω να παίζει».

Σχετικά με τις φήμες για μια πιθανή αποχώρηση του από την Εθνική, μετά τον αγώνα με την Ελλάδα, σχολίασε: «Οι πιθανότητες να φύγω είναι κάτω από 1%. Δεν ανάφερα σε κανένα κάτι τέτοιο. Όλα είναι μια φήμη».

Ο αγώνας Ελλάδα-Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2016, θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 21:45 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης