Για τη βαριά καμπάνα που του επεβλήθη από τη FIFA, λόγω της αποβολής του στην παράταση του αγώνα της εθνικής με την Κόστα Ρίκα για τη φάση των «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, μίλησε το Σάββατο ο Φερνάντο Σάντος στην «A BOLA».

Ο πρώην προπονητής της «γαλανόλευκης» εξέφρασε τον εκνευρισμό του για την τιμωρία από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, καθώς και για το γεγονός ότι η ΕΠΟ καθυστέρησε να τον ενημερώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική ομοσπονδία ενημερώθηκε γι’ αυτό, για να παρουσιάσουμε την υπεράσπισή μας στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας που κινήθηκε εναντίον μου και ήταν υποχρεωμένη υπό το καθεστώς του πειθαρχικού κώδικα της FIFA να μου κοινοποιήσει αυτή την ενημέρωση για να παρουσιάσω την υπερασπιστική μου γραμμή» τόνισε -αρχικά- ο πρώην ομοσπονδιακός μας προπονητής και συνέχισε:

«Αλλά δεν έλαβα καμία ειδοποίηση από την ομοσπονδία, παρά μόνο έλαβα γνώση μετά την τελική απόφαση. Πάνω από όλα, θέλω να καθαρίσω την εικόνα μου, γιατί πρακτικά η τιμωρία αυτή των οκτώ παιχνιδιών δεν έχει καμία επιρροή επάνω μου, καθώς αφορά μόνο παιχνίδια Παγκόσμιου Κυπέλλου και πιστεύω ότι εάν καταθέσω την έφεσή μου η ποινή μου θα αναθεωρηθεί. Δεν με αποκλείει από το να προπονήσω κάποιο σύλλογο ή κάποια εθνική ομάδα. Οκτώ παιχνίδια;;; Εννιά έφαγε ο Σουάρες» ανέφερε εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του.

«Αυτή η ποινή δεν έχει κανένα νόημα. Ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανέναν προπονητή. Αυτή η εικόνα κυρίως επηρεάζει την εικόνα μου, και εγώ δεν έχω τέτοια χαρακτηριστικά. Δεν επηρεάζει κανένα μελλοντικό συμβόλαιό μου, καθώς επιμένω ότι αφορά μόνο παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου» υποστήριξε και περιέγραψε και πάλι τη φάση στην οποία αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο του αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τα 90 λεπτά και επίσης μετά την παράταση όταν ήμουν μέσα στο γήπεδο για να δώσω εντολές στους ποδοσφαιριστές μου, ο διαιτητής είπε ότι δεν μπορούσα να είμαι εκεί και έπρεπε να φύγω. Κοίταξα στην άλλη πλευρά και ρώτησα γιατί ο προπονητής της Κόστα Ρίκα μπορούσε να είναι στην ίδια θέση. Και τότε ο διαιτητής είπε, έτσι λέει ο νόμος, έτσι λέει ο νόμος. Του ρώτησα: Γιατί; Γιατί; Δεν είναι δίκαιο. Ίσως σήκωσα τη φωνή λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο. Από εκεί και μετά δεν συνέβη τίποτα, απλά μου έδειξε το δάχτυλό κάνοντας μου νόημα ότι έπρεπε να αποβληθώ.

»Τώρα είμαι τιμωρημένος και έπρεπε να είχα καταθέσει την έφεσή μου στη FIFA μέχρι τις 9 Ιουλίου. Αλλά πώς να παρουσιάσω την έφεσή μου, χωρίς να έχω ενημερωθεί για την προθεσμία λήξης υποβολής της».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης