Στον 3o όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2015, στο Ζάγκρεμπ, θα αγωνιστεί η εθνική ανδρών, με αντιπάλους τις Κροατία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Γεωργία και Ολλανδία.

Οι 24 συμμετέχουσες ομάδες μπήκαν σήμερα στην κληρωτίδα, στη διαδικασία της κλήρωσης που ολοκληρώθηκε στην “Disneyland” του Παρισιού και είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση των τεσσάρων ομίλων των έξι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διαδικασία της κλήρωσης παρακολούθησαν ζωντανά στην “Disneyland” ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων Κώστας Μίσσας, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΚ) Παναγιώτης Τσαγκρώνης και το μέλος της ΕΟΚ, Άρης Ζώης.

Το Ευρωμπάσκετ του 2015 θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου και θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο στα 80 χρόνια του θεσμού που συνδιοργανώνεται από τέσσερις χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Λετονία και Κροατία).

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν σε Βερολίνο, Μονπελιέ, Ρίγα και Ζάγκρεμπ (5-11 Σεπτεμβρίου), ενώ οι χιαστί αναμετρήσεις της τελικής φάσης (12-20 Σεπτεμβρίου) θα λάβουν χώρα στη Λιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κίνητρο είναι υψηλό για τις συμμετέχουσες ομάδες, αφού το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016).

Συγκεκριμένα, οι δύο φιναλίστ θα εξασφαλίσουν άμεση πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, ενώ οι τέσσερις ομάδες που θα ακολουθήσουν στη βαθμολογία (3-6) θα κερδίσουν μία δεύτερη ευκαιρία, με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά, από όπου θα κριθεί η παρουσία τους ή μη στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο όμιλος της εθνικής ανδρών στο Ευρωμπάσκετ 2015 έχει ως εξής:

3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Κροατία
Σλοβενία
ΠΓΔΜ
Γεωργία
Ολλανδία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης