Καθόλου ευχαριστημένος ο Σκίμπε για την ήττα από την Ισλανδία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, 00:13
Καθόλου ευχαριστημένος ο Σκίμπε για την ήττα από την Ισλανδία
Δεν ήταν χαρούμενος από την απόδοση της Εθνικής μετά το 60΄ απέναντι στην Ισλανδία, από το αποτέλεσμα αλλά και από την αντίδραση των διεθνών ύστερα από τα δικά τους γκολ στους τελευταίους δύο αγώνες ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Μίχαελ Σκίμπε.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ειδικότερα ότι δεχθήκαμε όλα τα γκολ από στημένες φάσεις. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις φάσεις. Από τον επιθετικό τομέα είναι πιο ευχαριστημένος, καθώς δημιουργήσαμε ωραία πράγματα. Μετά το 60-65 είχαμε προβλήματα στα τρεξίματα και οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι. Χρειαζόμαστε όμως και περισσότερη τύχη» ήταν το αρχικό σχόλιο του Σκίμπε.

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν για:

Την αδυναμία στις στημένες μπάλες φάσεις και αν η Εθνική πρέπει να αμύνεται σε μαν του μαν αντί για ζώνη: «Είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Αν δούμε την πρώτη φάση, ο Οικονόμου είχε την κεφαλιά αλλά έκανε λάθος. Όμως είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να αλλάξει».

Για τον τρόπο που προήλθαν οι αυτές στατικές φάσεις: «Από τη μια πλευρά προσπαθούμε να επιτεθούμε αρκετά ψηλά για να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πρέσινγκ. Αυτό έδειξε να λειτουργεί, καθώς δημιουργήσαμε φάσεις. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, δείχναμε να χάνουμε δυνάμεις κι ήρθαν οι στημένες φάσεις. Το πρώτο γκολ προήλθε από ατομικό λάθος. Στις άλλες φάσεις είναι πιο σύνθετο καθώς οι αποστάσεις στη ζώνη παίζουν ρόλο. Σε αυτές τις φάσεις ομαδικά δεν λειτουργήσαμε ομαδικά. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθος στις πάσες μας, επιτρέποντας στον αντίπαλο να μας πιέσει».

Τη φυσική κατάσταση: «Αύριο υπάρχει αυτή η συνάντηση με τους προπονητές και είναι καλό ότι είδαν και εκείνοι την υψηλή ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Και για τους παίκτες είναι σημαντικό να παίζουν στις ομάδες τους και να έχουν καλύτερη αγωνιστική και φυσική κατάσταση. Για αυτό αφήσαμε τέσσερις παίκτες που είχαν ήδη πάρα πολλά παιχνίδια να ξεκουραστούν. Κάνουμε αυτά τα φιλικά για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την ομάδα μας και να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά».

Για την αυριανή συνάντηση με τους προπονητές των συλλόγων της Σούπερ Λίγκας: «Πρέπει να μπούμε σε έναν καλό διάλογο μαζί τους. Είμαστε όλοι μαζί υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Περιμένω μια ανοιχτή συζήτηση και χαίρομαι που θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε όλοι μαζί».

Τα συμπεράσματά του από τους δύο φιλικούς αγώνες: «Στο πρώτο παιχνίδι δεν επιτρέψαμε να δημιουργήσει ο αντίπαλος πολλές φάσεις. Χαίρομαι που βάλαμε τόσους πολλούς παίκτες να παίξουν, χαίρομαι και για τις ευκαιρίες και για τα γκολ που πετύχαμε. Πρέπει όμως να βγάλουμε μεγαλύτερη ποιότητα στην άμυνα, όπως είχε η Ελλάδα στο παρελθόν. Με δυσαρέστησε επίσης ότι μετά από δικό μας γκολ, δεχθήκαμε αμέσως κι εμείς. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, 00:13