Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Λετονία, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι θέλει να δει από την ομάδα μια εμφάνιση αντίστοιχη με εκείνη του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στο Λιχτενστάιν.

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, είναι αλήθεια. Στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλοί, κάναμε αυτό που έπρεπε από την αρχή, είχαμε ευκαιρίες, δοκάρια, πετύχαμε γκολ. Δεν είναι θέμα αν υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Αποδείξαμε ότι αυτό που κάναμε στο δεύτερο μέρος, μπορούμε να το ξανακάνουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γιατί έγινε είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Η μία είναι η αμυντική και η άλλη είναι η επιθετική λειτουργία. Οι μεγάλες ομάδες όταν έχουν την μπάλα προσπαθούν να βάλουν γκολ, όταν όχι να πιέσουν τον αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο επιτρέψαμε να έχουν οι αντίπαλοι την κατοχή, τρέχαμε πίσω από την μπάλα και προφανώς όταν δεν πας καλά στην άμυνα, δεν μπορείς να πας καλά στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο, με ίδιους παίκτες και ίδια διάταξη μέχρι το 57′ είχαμε 6-7-8 ευκαιρίες για γκολ. Ο αντίπαλος δεν πέρασε τη σέντρα οπότε είναι εύκολο να καταλάβουμε τι συνέβη», είπε ο Σάντος και συνέχισε:

«Αν δεν μπούμε, κάτι θα πάει στραβά. Καλύτερο παράδειγμα από το τελευταίο παιχνίδι δεν μπορεί να υπάρξει. Πιστεύω σε αυτούς τους παίκτες και συνεχίζω να πιστεύω πάρα πολύ γι’ αυτό και ήμουν έκπληκτος με την εικόνα του πρώτου μέρους. Είναι φυσικό να μην περιμένω τα ίδια πράγματα αύριο».

Για την παρουσία πολλών Ελλήνων φιλάθλων στο Λιχτενστάιν, σχολίασε: «Για εμάς είναι σημαντικό ότι πολλοί Έλληνες βρέθηκαν στο Λιχτενστάιν. Αναγνωρίζουμε το Γαλανόλευκο Φάρο που μας ακολουθεί παντού, περιμένουμε ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο για να μας δώσει ώθηση για τη νίκη. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, η Λετονία έχει αλλάξει προπονητή. Έχει πολλούς νέους σε ηλικία, με παραστάσεις στην εθνική ομάδα. Έξι παίκτες από το ματς στην Λετονία δεν είναι αποστολή. Έχουν διαφορετικό μοντέλο, είναι αρκετά δυναμικοί, αλλά εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο. Εκπλήξεις δεν μπορούμε να επικαλεστούμε ότι θα βρούμε. Ξέρουμε τον αντίπαλο και τι πρέπει να κάνουμε για να τον αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε τις δυσκολίες αλλά μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για να την πάρουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν πολύ σημαντική η νίκη, γιατί η Σλοβακία δεν είναι εκτός παιχνιδιού και αύριο θα ξέρουμε την κατάσταση στον όμιλο για να δούμε τι θα κάνουμε. Σε εμάς επαφίεται να κερδίσουμε τα δικά μας και μετά θα δούμε τι θα γίνει..

Όταν ρωτήθηκε για το τι αποτέλεσμα στο παιχνίδι Σλοβακία – Βοσνία, απάντησε ξεκάθαρα: «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο δικός μας αγώνας. Στο Λιχτενστάιν το αποτέλεσμα της Βοσνίας το έμαθα στο τέλος. Δεν θα αγωνιστούμε με τους Σλοβάκους αύριο, θα παίξουμε σε ένα μήνα. Αύριο παίζουμε με τους Λετονούς και εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε. Το ξέρουμε ότι δεν εξαρτιόμαστε από εμάς. Εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας και να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο άλλο. Εγώ θέλω να κερδίσω αύριο και μετά βλέπουμε».

Για την τακτική και αν θα κάνει αλλαγές, επεσήμανε: «Η Ελλάδα είναι μία μεγάλη ομάδα ή όχι; Εμένα δεν μου φαίνεται με τα λεγόμενα αυτά να είναι κάτι τέτοιο. Κι εγώ νομίζω ότι είναι μεγάλη ομάδα. Οι μεγάλες ομάδες δεν πρόκειται να αλλάξουν τακτική λόγω αντιπάλου».

Για το αν θα κάνει αλλαγές προσώπων για να ξεπεράσει το κακό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου: «Ουσιαστικά οι ίδιοι παίκτες στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν πολύ κακά και στο δεύτερο πολύ καλά. Κάναμε δέκα πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ότι είμαστε δυνατή ομάδα με τους ίδιους παίκτες, το ίδιο μοντέλο, την ίδια τακτική. Έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Αύριο πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως στο δεύτερο ημίχρονο με το Λιχτενστάιν. Πρέπει να πιέσουμε να μην επιτρέψουμε στους Λετονούς να κάνουν παιχνίδι, να πιέσουμε κοντά στην δικιά τους εστία και αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε ευκαιρίες. Αν επιτρέψουμε στον αντίπαλο να έχει κατοχή κι εμείς είμαστε αργοί, τότε σίγουρα θα έχουμε προβλήματα και αυτό δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης