Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών σημείωσε την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του World League, καθώς επιβλήθηκε άνετα 19-7 της Γεωργίας στην Τιφλίδα, στον δεύτερο αγώνα της για τη φετινή διοργάνωση.

Η ελληνική ομάδα πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, προηγήθηκε 5-0 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και έφτασε δια… περιπάτου στη νίκη, με τον Θοδωρή Βλάχο να κάνει διάφορες δοκιμές και να χρησιμοποιεί και τους δύο τερματοφύλακες (ο Μάνος Ζερδεβάς έπαιξε στο α΄ ημίχρονο και ο Κώστας Γαλανίδης στο β΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης (17-10 για τη «γαλανόλευκη») και θα συναντηθούν εκ νέου τον επόμενο μήνα, στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, αφού η κλήρωση που έγινε νωρίτερα στη Λοζάνη τις έφερε αντιμέτωπες στον Α΄ όμιλο.

Με τη σημερινή νίκη, η εθνική κατέλαβε τη 2η θέση στον Α΄ όμιλο και στις 17 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει σε νοκ-άουτ αγώνα την Ουγγαρία, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 2-4, 3-5, 1-5

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεωργία (Ρεβάζ Τσομακίτζε): Σουμπλάτζε, Νταντβάνι, Τσρεπούλια 1, Ιμναϊσβίλι, Αντεϊσβίλι, Γέλατσα 3, Τζακάια, Μέσκι, Σουσιασβίλι 1, Μαγκρακβελίτζε, Μπαράλντι 1, Βαπένσκι 1, Ραζμάτζε.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 4, Γαλανίδης, Κάκαρης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης