Την πρώτη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης σημείωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 17-10 της Γεωργίας, για τη 2η αγωνιστική του Δ΄ ομίλου, κάνοντας μία άκρως ικανοποιητική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παρουσιάζοντας ιδιαίτερα προβληματικό πρόσωπο στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Η ελληνική ομάδα ξεπέρασε την ήττα της πρεμιέρας από την Ιταλία, έστω και απέναντι σε υποδεέστερο αντίπαλο, και πήρε ψυχολογική «ένεση» εν όψει της συνέχειας, που περιλαμβάνει το ματς του Σαββάτου (18/1) με τη Γαλλία και στη συνέχεια τα νοκ-άουτ παιχνίδια, αρχής γενομένης από το χιαστί της Δευτέρας (20/1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εθνική «καθάρισε» το ματς από το πρώτο οκτάλεπτο, καθώς προηγήθηκε 5-1 με τρία γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά, τον οποίο ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε στην αριστερή πλευρά (αντί για τη δεξιά που είναι η θέση του), εκεί που συνήθως παίζει ο Γούνας. Η καλή και «καθαρή» άμυνα και η φανερή υπεροχή των Ελλήνων φουνταριστών έναντι των αντίπαλων αμυντικών «έγειραν την πλάστιγγα» προς το μέρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που στη δεύτερη περίοδο βρήκε και εύκολα γκολ στην κόντρα και ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 11-2.

Στη συνέχεια οι διεθνείς «κατέβασαν στροφές», με αποτέλεσμα η Γεωργία να πετύχει ένα σερί 4-0 και να μειώσει σε 12-6. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε διάφορες δοκιμές, ενώ χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο τον Γαλανίδη αντί του Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια, αλλά μάλλον δεν πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε στα τελευταία δύο οκτάλεπτα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 6-1, 2-4, 4-4

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.

Γεωργία (Ρεβάζ Τσομακίτζε): Σουμπλάτζε, Καβταράτζε 1, Τσρεπούλια 1, Ιμναϊσβίλι 1, Μπιτάτζε 1, Γέλατσα, Τζακάια 1, Μπαγκατούρια, Ρουρούα 2, Μαγκρακβελίτζε, Μπαράλντι 1, Βαπένσκι 2, Ραζμάτζε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης